Пахі, ад якіх цякуць слінкі, расплываюцца па Лідзе яшчэ з таго часу, калі ў нас праходзіў гастранамічны тур “Сакрэты лідскіх дранікаў”. З 16 па 22 снежня мясцовыя рэстаратары частавалі сваіх гасцей бульбянымі аладкамі па адмысловых рэцэптах: з мачанкай, тлустай смятанкай, грыбамі, саленнямі і нават з вэнджаным хвастом бабра! Дарэчы, паласавацца стравамі з мясцовым каларытам можна было па прыемнай цане – усяго 15 рублёў за паўкіло.
Каб выявіць, дзе ў Лідзе гатуюць самыя смачныя дранікі, журналіст “Лідскай газеты” абышла восем мясцовых аб’ектаў харчавання. Цэлы тыдзень яна смакавала калдуны, дзеруны, драчонікі, хапуны, вясковыя вожыкі… Словам, бліны з таркаванай бульбы. Нават стала крыху большая ў таліі, але назваць пераможцу так і не змагла. Бо гэтую нацыянальную страву кожны шэф-повар гатуе па-свойму смачна! https://lidanews.by/news/dosug/38772news.html
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев