Бісквіт:
3 яйця
0,5 скл. цукру
0,5 скл. борошна
2 ст. л. води
2 ст. л. олії
Базова маса:
1 л молока
2 ванільні пудинги з цукром
1 ст. л. з верхом борошна
2 ст. л. з верхом крохмалю
6 ст. л. цукру
3 жовтка
400 г вершкового масла
2 ст. л. з верхом цукрової пудри
2 ст. л. спирту
До світлої маси:
Банка консервовних персиків
До темної маси:
3 ст. л. какао
3 ст. л. кип'ятку
100 г посічених колоських горіхів
100 г родзинок
100 г молочного шоколаду
цедра з половини апельсину
Помадка:
100 г чорного шоколаду
10 ст. л. молока
2 ст. л. масла
Збити яйця і цукор протягом приблизно 10 хвилин до світлої, пухкої маси. Додаємо просіяне борошно та легко перемішуємо ложкою, в кінці воду та олію.Випікаємо бісквіт 20-25 хвилин при температурі 180.
Склянку молока поєдуємо з пудингами, жовтками і борошном. Збиваємо, поки всі грудочки не зникнуть. Іншу частину молока разом з цукром доводимо до кипіння. Молоко з пудингом вливаємо тонкою цівкою в кипляче молоко та весь час помішуємо. Варимо до загусання.
Збиваємо м'яке вершкове масло з цукровою пудрою на бл. 10 хвилин, а потім додаємо до нього ложку холодної заварної маси, постійно збиваючи. Коли масло з'єднається з усім пудингом, додайте спирт і розмішайте.
Масу ділимо на 2 частини. В першу додаємо какао, перемішане з кип'ятком, горіхи, запарені родзинки, цедру з апельсину і подрібнений шоколад. В другу масу ріжемо невеликими кубиками персики.
Масу з какао, горіхів та родзинок викладаємо на корж. Вирівнюємо зверху, і ставимо на 30 хвилин в холодильник. Коли маса затвердне, викладаємо зверху масу з персиками, знову розрівнюємо та ставимо в холодильник на 3-4 години.
Нагріти молоко і масло, а потім додати до них подрібнений шоколад. Перемішувати доти, поки шоколад не розтане. Виливаємо на пляцок.P.S. В рецепті змінила нижній корж, дала шоколадний шифоновий бісквіт, той що в "Ейфорії". З трьох нових пляцків цей мені найбільше сподобався))
В темну масу, де йде 3 ст. л. кип'ятку і какао, я дала більше кип'ятку, бо какао в тій кількості води стало як камінь)))
Комментарии 6