На 24 булочки.
Тісто:
- 2 ч. л. сухих дріжджів
- 500 г борошна
- 50 г цукру
- 1 1/2 ч. л. солі
- 5 яєць
- 350 г м'ягкого вершкового масла
Для крему:
- 250 мл. молока
- 3 жовтка
- 50 г цукру
- 2 ст. л. крохмалю
- 1 ч. л. ванільного екстракту
Для начинки:
- 120 г чорного шоколаду нарізаного маленькими шматочками
- 1 яйце для покриття булочок
Змішайте дріжджі з декількома ложками теплої води та щіпкою цукру і дайте постояти 10-15 хвилин.В миску просійте борошно, додайте дріжджі, цукор, сіль і 3 яйця.
Змішайте інгредієнти, поступово додайте ще 2 яйця.
Замісіть тісто впродовж 10 хвилин, поки воно не стане м'яке та еластичне.
Починайте поступово додавати м'яке вершкове масло (по 2 столові ложки)
Масло додавайте тільки після того, як попередня порція масла добре змішалась з тістом.
Накрийте миску плівкою і поставте в тепле місце на 1 1/5 години, поки тісто не збільшиться в об'ємі вдвічі.
Обімнути тісто, яке підійшло та поставити в холодильник на ніч.
Готуємо крем:
Закип'ятіть молоко.
Яєчні жовтки збийте з цукром, потім змішайте з крохмалем.
Постійно помішуючи влийте в гаряче молоко.
Перелийте в сотейник і варіть на середньому вогні близько 2-х хвилин, постійно помішуючи (крем повинен загуснути)
Зніміть з вогню, додайте ванільний екстракт і перекладіть в миску.
Накрийте плівкою та поставте в холодильник мінімально на 1 годину (можна на ніч)
Розкатайте тісто на злегка присипаній борошном поверхні в прямокутник, розміром приблизно 30 на 45 см., товщиною 1/2 см.
Холодним кремом покрийте поверхню тіста.
Зверху на крем посипте шматочки шоколаду.
Зложіть короткі сторони прямокутника так, щоб вони зустрілись в центрі.
Шов прижміть ребром долоні.
Розріжте по шву на 2 частини. Кожну половину розріжте на 12 шматочків (булочок).
Деко застеліть папером для випічки і розмістіть булочки на відстані 2 см. одну від одної, накрийте плівкою і залиште ще на годину.
Розігрійте духовку до 190 г
Змастіть булочки збитим яйцем.
Випікайте до золотистого кольору приблизно 15-20 хвилин.
Охолодіть на решітці.P.S. Булочки дуже смачненькі і дуже довго залишаються свіжими. Взагалі я дріжджове люблю тільки в перший день, коли щойно спечене, а оці і на наступний були добрі.
Підписуйтесь до нашої групи,у нас буде ще багато смачних страв...
====НАША ГРУПА: https://ok.ru/kulnarnret/ =====
Мы используем cookie-файлы, чтобы улучшить сервисы для вас. Если ваш возраст менее 13 лет, настроить cookie-файлы должен ваш законный представитель. Больше информации
Комментарии 3