Խատուտիկը ոչ միայն իր գեղեցիկ տեսքով ու վառ գույնով գարնանը ողողում է դաշտերն ու անտառները, այլև իր բուժիչ հատկություններով ու համային հատկանիշներով դառնում անփոխարինելի։
Խատուտիկից պատրաստված ամենատարածված ուտեստը խատուտիկի մեղրն է, որն իրենից ներկայացնում է ծաղիկներից պատրաստված օշարակ կամ դոշաբ։ Այն ունի մի շարք օգտակար հատկություններ՝ դրական ազդեցություն ունի լյարդի, միզուղիների վրա, նպաստում է ավելորդ քաշից ազատվելուն, օրգանիզմից թունավոր նյութերի հեռացմանը և այլն։ Չնայած դրական հատկանիշներին՝ խատուտիկն ունի կիրառման հակացուցումներ․ այն չի կարելի օգտագործել խոցային, ստամոքսային մի շարք հիվանդությունների և այլ դեպքերում։ Հետևաբար այն օգտագործելուց առաջ հարկավոր է տեղեկանալ դրանց մասին։
Տարբերակ 1
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев