Բաղադրատոմս
Բազուկ` 1 հատ
Կաթնաշոռ` 150-200 գ
Լոլիկ` 1 հատ
Կանաչ սոխ` 2 հատ
Սամիթի ոչ մեծ փունջ
Քունջութի սերմեր` 1 թեյի գդալ
Պատրաստման եղանակը
Ճակնդեղը կարելի է պատրաստել 2 եղանակով. եփել կաթսայում կամ փայլաթիթեղով դնել ջեռոցը: Երկու դեպքում էլ պատրաստման ժամանակը նույնն է` 2 ժամ: Սակայն ջեռոցում պատրաստված ճակնդեղում ավելի շատ վիտամիններ են պահպանվում, և այն ավելի համեղ է:
Ճակնդեղի եփվելուց հետո կարելի է սկսել պատրաստել աղցանը: Դրա համար մաքրեք ճակնդեղը և կտրատեք այն բարակ և երկար շերտերով: Լոլիկը լվացեք և կտրատեք կիսաշրջանաձև: Կանաչին (սամիթը ևկանաչ սոխը) լվացեք և մանրացրեք: Դրեք բոլոր սննդամթերքները մի ամանի մեջ, ավելացրեք քունջութի սերմերը և խառնեք: Կարող եք ավելացնել մի փոքր ձիթապտղի ձեթ:
Աղցանն ուտել պետք է պատրաստելուց անմիջապես հետո: Այն կարելի է մատուցել նաև որպես նախուտեստ:
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев