Папярэдне замочаныя сушаныя грыбы перамыць, парэзаць і паставіць варыць, дадаўшы буйную цыбулю, здробненыя кавалачкі сала і соль па смаку. Перад заканчэннем гатавання ўліць свежай свіной крыві, крыху паварыць. Падкалаціць юшку пшанічнай ці аржаной мукой і падкісліць яе бурачным расолам або хлебнай кісляй па смаку. Зноў крыху паварыць і адставіць у печы з гарачага на цёплае месца, каб настаялася.
🥘 Смачна есці!
д. Груздава, Пастаўскі раён
З кнігі "Грыбы ў традыцыйнай беларускай кухні" І. Я Яшкіна.
Мінск. "Беларуская інцыклапедыя" 1995 г.
#засвяточнымсталом
#поставыбудьсчастливздесь
#питание #гастрономическийтуризм #гастрономия #белорусскаякухня #кулинарнаяпоставщина #гастротуризм #гастробеларусь
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев