“Родена съм в Украйна. Закърмена съм с вкусната и ароматна украинска храна. И сега спомените за украинската трапеза, за дългата богата маса с най-апетитните гозби на света ме връщат в детството ми. Който е сядал на такава софра ще ме разбере.
Украинската кухня е много богата и разнообразна, но първенството в нея категорично се присъжда на борша.
Та дори ЮНЕСКО през 2020 е включило процеса на приготвянето му в списъка с нематериално културно наследство.
Рецептите му са многобройни. Има борш със сланина и с боб, има с киселец, има с «пампушки» /нещо като милинки/. Да не говорим, че всяка една домакиня си има и поне по една «тайна» съставка.
Аз самата обожавам борш, готвя го по рецептата на баба ми. Много ясно, че и аз имам «тайни» съставки.
Успях да запаля по борша не само мъжа ми, който е българин и децата ми, но и безброй семейни приятели и приятелите на децата ми. Някои от тях дори, пробвайки борш по света, често споделят, че не е толкова вкусен, колкото моя.
И няма как да стане. Тайните на моя борш ги знам само аз, не ги издавам толкова лесно. Наскоро открих за себе си една подобна «тайна» от Торчин. Е, нея мога да я споделя с Вас и то с голямо удоволствие – «Заготовка за борш» от Торчин. Много е добра! Става вкусно, да не говорим колко време спестява при готвенето. Няма да съжалявате.”
https://spisanie.berezka.bg ПРАЗЕН Е ДОМЪТ БЕЗ БУТИЛКА ХУБАВО БРЕНДИ
...https://spisanie.berezka.bg Няма нищо случайно!
...https://spisanie.berezka.bg “Веднъж група рибари хванала много костенурки.
...Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев