Морозиво «Пломбір» - 500 г
Ягоди (смородина, журавлина, брусниця) - 10-15 шт.
Кукурудзяні пластівці глазуровані цукром - 350 г
Кокосова стружка - 60 г
Яйце куряче - 3 шт.
Олія для фритюру
Соус «Дика брусниця»
Спосіб приготування смаженого морозива:
Дістаньте морозиво з морозильної камери. Залиште до розм'якшення.
Після того, як морозиво стане м'яким, за допомогою ложки швидко сформуйте кульки, встромивши в середину по ягідці. Кульки морозива приберіть в морозильну камеру на 2-3 години.
Кукурудзяні пластівці подрібніть в блендері до стану крихт, збийте яйця до утворення піни. Кокосову стружку, пластівці і яйця помістіть в різні піали.
Кожну кульку обваляйте в наступній послідовності: кокосова стружка - яйце - пластівці - яйце - пластівці.
Обваляні кульки відразу ж помістіть в морозильну камеру на 1 годину.
У ємність для обсмажування кульок (або у фритюрницю ) налийте достатню кількість олії ( щоб кульки повністю були занурені ) і розігрійте його до температури 200 градусів. Перевірити температуру можна таким чином: киньте в олію пару кукурудзяних пластівців, якщо температура достатня для приготування морозива, їх краї повинні стати коричневими протягом 20 секунд.
Для обсмажування кульок з морозива знадобиться 2 ложки: одна для того, щоб вийняти холодну кульку з контейнера, а друга, щоб занурити і вийняти його з киплячої олії. Дістаньте запаніровані кульки з морозильної камери. Бажано діставати по одній кульці, щоб вони не встигли почати танути. Насаджуючи холодною ложкою кульку, перекладайте його на ложку - шумівку, яку потрібно занурити в киплячу олію. Кульку повністю занурити в олію і смажити так 10-15 секунд. За цей час панірування обсмажується, а морозиво не встигає розтанути. Готове смажене морозиво викладіть на паперовий рушник, який вбере зайвий жир. Повторіть це з кожною кулькою.
Насолоджуватися готовим смаженим морозивом потрібно відразу. Подавати з брусничним соусом. Смажене морозиво під брусничним соусом готове.
Смачного!
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев