Соковитий лосось, засмажений на сковороді в мигдальних пластівцях, да з ніжним соусом зі свіжих лисичок, да з гарніром з Кабачково-картопляних оладок – це ж так по-літньому! Блюдо виходить досить легким і не вимагає включення духовки, тому для спеки – саме те. Готується нескладно, тому не лякаємося – і пробуємо. Це дуже смачно;)
Якщо кабачкові оладки як гарнір вас з якоїсь причини не влаштовують, ви можете замінити їх на картоплю або поленту.
Інгредієнти на 6 порцій:
6 шматків філе лосося без шкіри по 150-180 г кожен
50 г мигдальних пластівців
1 яйце
сіль і перець за смаком
Для соусу:
300 г лисичок
1 невелика цибулина
1 зубчик часнику
200 мл жирних вершків (22-30%)
сіль за смаком
Для оладок:
1 середній кабачок цукіні, близько 300 г (можна взяти звичайний кабачок)
6 невеликих картоплин
1 ст.л. борошна
1 яйце
сіль за смаком
Готуємо соус. Дрібно рубаємо цибулю і часник. Лисички нарізаємо не дуже дрібно, найменші залишаємо як є.
У сотейнику розігріваємо на середньому вогні 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини.
Додаємо лисички і смажимо, помішуючи, ще 5 хвилин. Додаємо часник, смажимо ще 1 хвилину.
Вливаємо вершки, доводимо до кипіння і варимо до обволікаючої консистенції.
Частина лисичок залишаємо для подачі, решті соус перебиваємо блендером. Відставляємо в сторону.
Рибу солимо і перчимо за смаком. Яйце збиваємо виделкою. Вмочаємо кожен шматок лосося однією стороною в яйце, потім панируем (теж одну сторону) в мигдальних пелюстках.
Картопля і кабачок трьом на крупну тертку. Віджимаємо сік. Додаємо борошно і яйце, солимо за смаком і перемішуємо.
Смажимо на олії невеликі круглі оладки.
Зберігаємо теплими.
На сковороду з маслом кладемо рибу паніруванням вниз і смажимо 2-3 хвилини.
Перевертаємо і даруємо ще 2-3 хвилини, до готовності.
Подаємо рибу на подушці з оладок з соусом з лисичок.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев