#ხორციანი
#ნადუღიანი
#კარტოფილიანი
❤️Mlm Rano _ ნონიკოს რეცეპტს დავაკოპირებ.
#ცხვება როგორც გაზქურაზე,ასევე ელექტრო ტაფაზე.
ცომი:
✔ 5-კვერცხი
✔ 4- 200 მილილიტრიანი ჭიქით წყალი
✔ 3- 200 მილილიტრიანი ჭიქით ფქვილი
✔ 2- ს/კ ზეთი
✔ 1- ჩ/კ მარილი
რეცეპტი ადვილი დასამახსოვრებელია 5, 4, 3, 2, 1. აუცილებლად მიჰყევით რეცეპტს და უნაკლო ბლინები გამოგივათ.
#მომზადება:
ჯამში გავთქვიფოთ 5 კვერცხი, ჩავყაროთ მარილი და 3 ჭიქა წყალი.
წყალი და კვერცხი რომ გაიხსნება თითო თითო კოვზი ფქვილი ჩავაცრათ არაფრით არ დაგიკურკუშალდებათ თუ ასე ფაფუკ თითო კოვზ ფქვილს უზამთ.
ვთქვიფოთ ხელის მყარი სათქვეფელათი მანამ სანამ სრულად 3 ჭიქა ფქვილს არ გამოვლევთ.
ბოლოს მოაკარით ჯამს სამზარეულოს პარკი და 30 წუთით მაცივარში მოვასვენოთ.
დროის გასვლის შემდგომ მასა ოოდნავ გასქელდება, ახლა უყავით ზეთი და დარჩენილი 1 ჭიქა წყალიც, კარგად მოურიეთ, რათა ინგრედიენტები გაიხსნას და შეერიოს ერთმანეთს.
ამასობაში გავახუროთ ტაფა, ის დაბალი გვერდებით, მსუბუქი და ბრტყელი უნდა იყოს, რათა ადვილად შეძლოთ ცომის მოსხმა და მანევრირება, გამოუცდელ ან დიდი ხნის უხმარ ტაფას ზეთიანი ,,სალფეთქი" მოუსვით პირველ ფენაზე მეტჯერ არ დასჭირდება.
ცომს როგორც კი დაასხამთ მთელ ზედაპირზე სწრაფად შემოატარეთ ზედმეტი კი უცებ გადმოღვარეთ ჯამში.
ვაცხობთ მხოლოდ ერთ მხარეს, როგორც კი ბლინის ცომი ტაფის გვერდებს მოსცილდება მზად არის გადმოსაღებად.
და კიდევ ერთი თუ ცხობის დროს ბლინის ცომი შეატყეთ ცოტა გასქელდა შეგიძლიათ თამამად დაუმატოთ დაახლოებით 30 მლ წყალი.
ამ ცომით გამოდის 35 დიდი ზომის ბლინი(ტაფის ზომა 21 სმ).
ხოლო ელექტრო ტაფაზე გამოდის სტანდარტული 50_55 ცალი ბლინი.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев