домашньої заготовки.
7 кілограм слив, бажано
сорти Угорка
3 кілограми цукру
0,5 літра оцту
по 20 грам - лаврового
листа, гвоздики і горошин
чорного перцю
Стиглі сливи ретельно
перебираємо, моєму,
висушуємо за допомогою
серветки або рушника і
складаємо їх у глибоку
миску.
Змішуємо оцет з цукром і
нагріваємо на повільному
вогні. В отриманий
маринад додаємо лавровий лист, гвоздику і перець.
Гарячим маринадом
заливаємо сливи і
залишаємо їх маринуватися протягом 12 годин.
Потім маринад зливаємо,
нагріваємо і знову
заливаємо їм сливи, після
чого залишаємо знову на
12:00.
Цю процедуру повторюємо
5-7 разів. Мариновані
сливи повинні зморщитися і зменшитися в розмірі.
Після цього зливаємо
маринад в останній раз,
доводимо його до кипіння.
Сливи перекладаємо в
скляні банки, заливаємо їх
киплячим маринадом і
закриваємо кришкою.
Зберігаються мариновані
сливи дуже довго. Їх можна вживати як гарнір до м'ясних страв, так і в
якості закуски.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 11