Жазында мөмөлүү дарактарды бутоо: аны кантип жана качан туура кылуу керек
Жазгы кыркуунун негизги эрежелери
Качан баштоо керек: иш катуу суук аяктагандан кийин, адатта, март-апрель айларында, бүчүрлөрү ачылганга чейин жүргүзүлөт.
Куралдар: курч кесүүчү кайчыны, кесүүчү арааны жана бычактарды колдонуңуз. Бак-дарактардын жугушун алдын алуу үчүн аларды стерилизациялоону унутпаңыз.
Бутоо максаттары:
Таажынын туура формасын калыптандыруу.
кургак, оорулуу жана бузулган бутактарды алып салуу.
Таажынын жарыктандыруусун жана вентиляциясын жакшыртуу.
Алма бактарын бутоо
Качан: март.
Максаты: даракты жашартуу жана дарак көбүрөөк жарык алуу үчүн чөйчөк сымал таажы түзүү.
Кантип кылуу керек:
Анын бийиктиги 2 метрден ашпагандай кылып борбордук магистралды кыскартыңыз.
таажыга өсүп бутактарын алып салуу.
Каптал скелет бутактарын 2,5 м узундукка чейин кесип, таажыдан тышкары чыгып тургандарды алып салыңыз.
Алмурутту бутоо
Качан: марттын башында же майдын аягында (эгер убакытты өткөрүп жиберсеңиз).
Максаты: санитардык кыркуу жана жыш таажы суюлтуу.
Кантип кылуу керек:
кургак жана оорулуу бутактарды алып салуу.
Жаш бактарда таажы калыңдап кетпеш үчүн калыптандыруучу бутоо жүргүзүңүз.
Ашыкча жана бузулган бутактарды алып, эски дарактарды жашартыңыз.
Мөмө-жемиш бактарын бутоо (алча, кара өрүк, шабдалы, өрүк, алча)
Өзгөчөлүктөрү: түшүмдүүлүктү жогорулатуу үчүн жыл сайын бутоо жүргүзүлөт.
Мы используем cookie-файлы, чтобы улучшить сервисы для вас. Если ваш возраст менее 13 лет, настроить cookie-файлы должен ваш законный представитель. Больше информации
Нет комментариев