ЧУРЧХЕЛА📌
Чурчхела-грузинські національні ласощі. Поширилося під іншими назвами і в Азербайджані, Туреччині та на Кіпрі. У Туреччині відома під назвою тур. Pestil Cevizli Sucuk: дослівно суджук з волоськими горіхами. Нещодавно почали продавати і в Вірменії, використовуючи назви "вірменський снікерс", "солодкий суджук". Готують Чурчхелу з нанизаних на нитку горіхів у загущених борошном виноградному соку.
Відрізняється високими поживними властивостями завдяки великому вмісту глюкози і фруктози (від 30 до 52%), рослинних жирів, білків, органічних кислот (1,1-2%), азотистих і фенольних речовин, вітамінів.
Відома чурчхела кахетинська, Імеретинська і інших сортів.
Кахетинська чурчхела готується з використанням соку винограду, причому беруть пресові фракції, найбільш багаті екстрактивними речовинами. Сік кип'ятять протягом 30 хв, відстоюють 10-12 годин. Освітлений сік фільтрують і випарюють в котлах до цукристості 30-40%. При необхідності проводять кислотознижування соку шляхом додавання мармурової муки (5 г / літр). Згущений сік відстоюють 5-6 ч. І зливають осад. Потім його підігрівають до 30 ° C, додають пшеничне борошно і підігрівають при безперервному помішуванні до необхідного згущення. Готовність маси перевіряють зануренням в неї начинки, нанизаної на нитки. Для кращого налипання маси роблять проміжну коротку просушку протягом 2-3 ч, потім занурення повторюють до утворення шару маси товщиною 1,5-2 см. Сушать Чурчхелу на сонці протягом 15-17 діб. Потім Чурчхелу укладають в ящики, перекладають матерією і витримують в сухому прохолодному приміщенні протягом 2-3 місяців для визрівання. В процесі витримки чурчхела набуває смакові тони, близькі до шоколадних. Для начинки використовують волоські горіхи, мигдаль, фундук, родзинки; ядра кісточок абрикоса, персика. Ядра вимочують у воді, поки не зійде шкірка, а потім злегка виварюють в слабкому цукровому розчині.
Чурчхела-25грн/шт
Ізюм синій-14грн100г
Бананові чіпси-25,5грн100г
Мигдалеві слайси-35грн100г
Гарбузове насіння -15грн100г
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев