Про їх користь і унікальних властивостях людству відомо з давніх часів, вони застосовуються в східній народній медицині при лікуванні деяких хвороб протягом століть.
Властивості перепелиного м'яса
Ніжне, соковите і ароматне м'ясо перепілки володіє чудовим смаком, відноситься до делікатесів, в побуті називається "царської їжею". Має високу калорійність, перевершує кролятину і курятину по поживним, смаковим і дієтичним якостям.
Перепелине м'ясо використовується в харчуванні при лікуванні хвороб серця, шлунка, печінки, легенів, нирок, зцілює хронічні хвороби, покращує тонус, зміцнює кістки.
Властивості перепелиних яєць
Яйце перепілки заслужено вважається дієтичним продуктом виняткової цінності. Перевершує куряче яйце по багатьом живильним речовинам, містить більше холіну, білка, незамінних амінокислот, заліза, калію, міді, фосфору. Перепелині яйця завжди знаходилися серед їжі на столах російських імператорів і знатних панів.
В яйці міститься олеїнова кислота, що розчиняє і виводить камені їх жовчного міхура, печінки, нирок, використовується в лікуванні безпліддя, екзем, епілепсії, алергічних захворювань. Яйця сприяють поліпшенню самопочуття під час вагітності, насиченню організму мікроелементами, амінокислотами і вітамінами в післяпологовий період, сприяють збільшенню кількості молока у годуючої матері.
Перепелине яйце можна вживати в будь-якому вигляді, воно широко застосовується в кулінарії. З яєць готують багато різних страв та коктейлів, які мають неповторний смак і аромат.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев