Վերջին մի քանի տարիներին Երեւանում շատացել են ինչպես սուշի մատուցող սրճարաններ-ռեստորանները, այնպես էլ՝ սուշիի սիրահարները: Իսկ ինչո՞ւ չպատրաստել սուշին տանը, մանավանդ, որ Երեւանի սուպերմարկետներում կարելի է գտնել գրեթե ամեն ինչ, ինչ պետք է դրա համար, իսկ պատրաստելն էլ շատ հեշտ է: Միակ խնդիրն այն է, որ իրական, ճապոնական սուշին պատրաստվում է հում, շատ թարմ ձկից, մենք այդ հնարավորությունը չունենք, սակայն, բարեբախտաբար, կարելի է գնել թույլ աղ դրած սաղմոն կամ մարինացված մանրածովախեցգետիններ, եւ սուշին պատրաստել դրանցով: Ձեզ եմ առաջարկում սուշի-ռոլլի պատրաստման եղանակը: Անհրաժեշտ մթերքները Բրինձ (պետք է գնել կլոր, օսլայի մեծ պարունակությամբ բրինձ, դա կարող է լինել «ճապոնիկա», «իտալիկա» կամ «արբորիո» տեսակի)- 250 գրամ Բրնձի քացախ- 3-4 ճաշի գդալ Շաքար-1 ճաշի գդալ Աղ-ըստ ճաշակի Չորացրած ջրիմուռների հավաքածու «Նորի»- 1 տուփ Թույլ աղ դրած կամ մարինացված սաղմոն- 100-150 գրամ Ավոկադո- 1 հատ Թարմ վարունգ-2 հատ Կանաչ սոխ- 2 ճյուղ (պարտադիր չէ) Վասաբի- 25 գրամ Սերուցքային պանիր- 50-100 գրամ Կարմիր կամ սեւ ձկնկիթ -50 գրամ (պարտադիր չէ) Մարինացված մանրածովախեցգետիններ (криветки)- 100 գրամ (պարտադիր չէ) Մարինացված կոճապղպեղ (имбирь)- 1 բանկա Սոյայի սոուս Ծղոտե փոքր սփռոց Պատրաստման եղանակը Բրինձը խաշել մեծ քանակությամբ ջրով եւ շատ քիչ աղով: Ջրքամել, թողնել մի քիչ սառչի: Երբ հասնի մոտ 40-42 աստիճանի, ավելացնել շաքարավազն ու բրնձի քացախը, լավ խառնել: Ծղոտե անձեռոցիկի վրա դնել «նորի»-ի մի թերթիկ: Վրան լցնել բրձից մի քանի գդալ, եւ ոչ շատ հաստ շերտով տարածել չորացրած ջրիմուռի վրա: Եզրից մի մատ թողնել ազատ: Բրնձի վրա բարակ գծով քսել վասաբի: Վասաբիի վրա մի քիչ ավելի հաստ գծով քսեք սերուցքային պանիր: Սկսեք շարել լցոնը՝ երկար բարակ կտրատած ավոկադոն, վարունգը, կանաչ սոխը, ձկնամթերքները: Ծղոտի օգնությամբ զգուշությամբ բայց շատ ամուր սկսեք փաթաթել ռոլլերը: Հենց այդպես փաթաթած էլ թողեք մի որոշ ժամանակ մնա, որպեսզի ամրանա: Կտրատեք շատ սուր դանակով: Մատուցեք մարինացված կոճապղպեղի, վասաբիի եւ սոյայի սոուսի հետ: Ի դեպ, կարող եք վասաբին եւ սոյայի սոուսը խառնեք իրար 1:10 հարաբերությամբ, առանձին փոքրիկ ամանում, եւ սուշին թաթախելով այդ խառնուրդի մեջ ուտել: Բարի ախորժակ:
Բրինձը խաշել մեծ քանակությամբ ջրով եւ շատ քիչ աղով: Ջրքամել, թողնել մի քիչ սառչի: Երբ հասնի մոտ 40-42 աստիճանի, ավելացնել շաքարավազն ու բրնձի քացախը, լավ խառնել: Ծղոտե անձեռոցիկի վրա դնել ...
Мы используем cookie-файлы, чтобы улучшить сервисы для вас. Если ваш возраст менее 13 лет, настроить cookie-файлы должен ваш законный представитель. Больше информации
Нет комментариев