ბაყაყურას უნიკალური ზეთი,ღვიძლის უჯრედების ამღდგენი ბუნებრივი საშუალება.ბაყაყურას ზეთისათვის დამახასიათებელი სპეციფიკური სუნი და გემო
კულინარიაში გამოიყენება სალათების, ყველანაირი ბოსტნეულის კერძების, ვინეგრეტის, ცივი და ცხელი კერძების შესაკაზმად.
თავისი თვისებებით ეს ზეთი ადამიანებისთვის არის უნიკალური დიეტური პროდუქტი, ასევე წარმოადგენს ეფექტურ საშვალებას ზოგიერთი დაავადებების პროფილაქტიკისათვის და დიდი ხანია გამოიყენება სახალხო მედიცინაში.
შემადგენლობა და სასარგებლო,სამკურნალო თვისებები:
ბაყაყურას ზეთი მდიდარია ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებებით: ფლავონიდებით, შეუცვლელი უმაღლესი ცხიმოვანი მჟავებით (ლინოლინის, ლინოლეინის და ასე შემდეგ) კოროტინოიდებით, ვიტამინებით (A;B;E;K;P;D) ანტიოქსიდანტებით. ბაყაყურას ზეთი არის მაღალი ბიოლოგიურად აქტიური პროდუქტი და წარმოადგენს ჩვენი ორგანიზმისთვისთვის სასარგებლო ნივთიერებების უნიკალურ ბუნებრივ კომპოზიციას. ეს ზეთი შეიცავს განსაკუთრებულ კომპონენტს – სილიბინინს, რომელიც აძლიერებს და რეგენერაციას უწევს ღვიძლის უჯრედებს. ბაყაყურას ზეთს წესრიგში მოყავს თქვენი ღვიძლი ზრდის თქვენს ენერგიას და ამაღლებს თქვენს იმუნიტეტს, გაანეიტრალებს იმ ზიანს, რომელსაც ალკოჰოლი, ტოქსიური ნივთიერებები და თავისუფალი რადიკალები აყენებენ ორგანიზმს. ის გააძლიერებს ნივთიერებათაცვლას, წვავს ცხიმებს და ამაღლერბს იმუნიტეტს. სახალხო მკურნალებს ბაყაყურას გამოყენება უყვართ უკუჩვენებების სრული არარსებობის გამო, ბაყაყურას თესლის ზეთის მაღალი პროფილაქტიკური, სამკურნალო თვისებები დაკავშირებულია მის შემადგენლობასთან: ქლოროფილის, კაროტინოიდების, ტოკოფეროლის და ნახევრად ნაჯერი ცხიმოვანი მჟავების (ვიტამინ P) არსებობასთან. სწორედ მასთან შეკავშირებით ქოლესტერინი ღებულობს ფორმას, რომელიც უფრო ადვილად გამოიყოფა ორგანიზმიდან და რაც არ აძლევს საშვალებას დაილექოს სისხლძარღვთა კედელზე. ააქტიურებს ცხიმოვანი დეპოებიდან ცხიმების გამოდევნას და მათ წვას. აქედან წარმოიუშვა მისი სახელწოდებაც ,,ცხიმთა დამწველი“.
ქლოროფილიდი – უჯრედში ნივთიერებათა ცვლის აქტივაციით აახალგაზრდავებს ქსოვილებს, იწვევს რეგენერაციული პროცესების გაძლიერებას. ამით აიხნება სიხლმბადი ორგანოების სტიმულაცია,
კაროტინოიდები,გამოირჩევიან ანტიალერგიული აქტივობით. აძლიერებენ ღვიძლში და გულის კუნთებში ნივთიერებათა ცვლას, მონაწილეობენ უჯრედების ჟანგვა–აღდგენის რეაქციებში.
ტოკოფეროლები – ეფექტურად იცავენ ორგანიზმს ქიმიური და ფიზიკური ფაქტორებით პროვოცირებული სიმსივნეებისაგან. ეწინააღმდეგებიან ორგანიზმის დაბერებას და ხელს უწყობენ მას რეპროდუქციული ფუნქციის შენარჩუნებაში.
ბაყაყურას ზეთი არის ეფექტური ჰეფატოპროქტორი ის ეწინააღმდეგება ტოქსიური ნივთიერებების შეწოვას, რომლებიც შეიძლება ჩვენს ორგანიზმში საკვებთან და წყალთან ერთად მოხვდეს, გვიცავს მათი გამანადგურებელი მოქმედებებისაგან.
ბაყაყურას ზეთი დაავადებათა წინააღმდეგ.
ჩვენება გამოყენებისათვის:
• ღვიძლის ალკოჰოლური დაზიანება, ღვიძლის ცეროზი, ღვიძლის ცხიმოვანი დისტროფია
• ღვიძლის ცხიმოვანი ინფილტრაცია დიაბეტის დროს;
• სასქესო ორგანოთა ანთებითი პროცესები (პროსტატიტი,ურეტრიტი, საშვილოსნოს ყელის ეროზია, ანალური ნახეთქები, ბუასილი).
• შაქრიანი დიაბეტი;
• კუჭისა და თორმეტგოჯა ნაწლავის დაავადებები;
• კუჭქვეშა ჯირკვლის დაავადებები;
• გულსისხლძარღვთა დაავადება ასაკოვან პირებში (ათეროსკლეროზი,გულის იშემიური დაავადება, კარდიოსკლეროზი.
• დამწვრობა, ეგზემა,ნეიროდერმიტი.
• ხელს უწყობს წყლულების შეხორცებას.
• ეფექტურია ჭრილობების სამკურნალოდ.
გამოიყენება:
პროფილაქტიკის მიზნით: ერთი ჩაის კოვზი ჭამის შემდეგ ან ყოველდღიურად სალათებისა და ფაფების შემადგენლობაში 1–2 თვის განმავლობაში.
ღვიძლის დაავადებების დროს შეიძლება მივიღოთ ფარმაკოლოგიურ პრეპარატებთან ერთად: 1 ჩაის კოვზი ორჯერ დღეში 30 წუთით ადრე ჭამამდე. 30 დღის განმავლობაში.
ერთკვირიანი შესვენების შემდეგ კურსი შეიდძლება გავიმეოროთ.
მსხვილი ნაწლავის დაზიანების დროს: გამწმენდი ოყნის შემდეგ ყოველდღიურად მიკროოყნის 30 მლ ზეთი.
Комментарии 1