Керакли махсулотлар:
Маргарин – 200 гр.
Ун – 2 стакан.
Сметана – 150 – 200 гр.
Тухум – 1 дона.
Пишириш учун мулжалланган сирка – 2 –
3 томчи.
Куюлтирилган сут – 1 банка.
Сариёг – 400 гр.
Тайёрланиши: Маргарин ун билан
укаланиб, сметана, тухум ва сирка
кўшилиб, хамир корилади хамда бир неча
зувалачаларга ажратилиб, ярим соатга
музлаткичга кўйилади.
Сўнг зувалачалар ёйилиб, ёг суртилган
духовка палласига кўйилади ва кизгиш
тусга келгунга кадар пиширилади. Крем
учун куюлтирилган сут сариёг билан
аралаштирилади. Пишган кулчалар
орасига крем суртилади. Тайёр бўлган
торт юзини кулча ушоклари, какос
стружкаси, мевалар билан безатиш
мумкин.
Фойдали маслахатлар
-Колипда ширинлик ёки торт пиширган
бўлсангиз, уни совигунга кадар
колипдан ажратманг.
-«Наполеон» тортини тайёрлаётганда
хамирни пиширишдан аввал бир неча
кисмини санчки билан санчиб чиксангиз,
кулчалар пиширилаётганда шишиб
чикмайди. Агар «наполеон» теккис
айлана шаклида бўлишини истасангиз,
ёйилган хамир устига катта ликопни
тўнтариб кўйинг, четини эса пичок билан
юргизиб, кесиб олишингиз мумкин бўлади.
-Сариёг хамда куюлтирилган сутдан
крем тайёрлаётганингизда тезлик билан
бир каторда эхтиёткорлик талаб этилади.
Ортикча аралашиб кетса, сариёгнинг
суви чикиб, кремингиз ўхшамай колиши
мумкин.
-Торт пишираётганда пиширилган
кулчалар совигандан сўнг крем
суртишингиз тавсия этилади. Сариёгли
крем тайёрлангандан сунг ярим соат
давомида музлаткичда турса, сўнгра
кулчаларга суртилса, янада талабга
мувофик бўлади.
-Эндигина духовкадан олинган тортни
дарров совукка олиб чикишга шошилманг.
Хавонинг кескин ўзгариши тортингизни
тушиб кетишига сабаб бўлади.
-Пиширилган ширинлик сифатини унинг
массасидан аниклаш мумкин. Пиширик
канча енгил бўлса, унинг сифати шунча
яхшидир.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 3