Xorazm kabobi
Qo'y yoki mol go'shtining yog'siz (son) qismi 100gr li katta-katta bo'laklarga bo'lasiz, har bir bo'lakni taxtaga qo'yib mushak tolalari yo'nalishiga qarab o'tkir pichoq bilan tilsangiz go'sht shapaloqdek bo'lib yoyiladi va nafislashadi.Yaxlit bo'laklarni tilib, qalinligini 0,5 sm keladigan qilib tayyorlaganingizdan keyin har ikki tomoniga mayda tuz va qalampir sepasiz,seli chiqqach, qisqich ustiga qo'yib chog'da pishirasiz. Kabobning bir tomoni psihgandan keyin, ikkinchi tomoni aylantirasiz. Tayyor kabobni mayda bo'laklarga bo'lasiz va iste'mol qilish uchun likopga solib dasturxonga bodring, rediska yoki pomidor bilan birga tortasiz.
Xorazm kabob uchun: 1 kg go'sht, 500gr bodring yoki pomidor hamda talabga ko'ra qalampir va tuz kerak bo'ladi.
Titrama kabob
Qo'y go'shtini son va qovurg'a qismlaridan olib 50-60gr bo'laklarga bo'lasiz. Suyaklarni ham go'shtidan ajratmasdan bo'laklarga bo'ling. Go'shtning yuziga tuz sepib sirli idishga solib qo'ying, so'ngra alohida idishga piyoz tog'rang oshko'katlardan esa rayxon, jambil, kashnich, ukro'p (shivit) olib barcha masaliqni miyasorubkadan o'tkazasiz. Hosil bo'lagan ko'k massani go'shtga yaxshilab mijg'ib aralashtirasiz, tuyilgan qalampir va zira ham qo'shing. Oshko'k suvi shimitilgan go'shtni sixlarga ilib yuziga un (jo'xori uni bo'lsa yana yaxshi) sepasiz va yog'och ko'mir chog'ida pishirasiz olov juda baland bo'lib ketsa kul sepib tafti pasaytiriladi, aks holda kabob kuyib ketishi va seli oqib ketishi mumkin kabobni erinmay yelpib pishirish kerak, avval bir tomoni qizargach so'ng ikkinchi tomoni ag'dariladi. Qoidalarga rioya qilib pishirilgan ushbu kabobning ...ЕщёTitrama kabob
Qo'y go'shtini son va qovurg'a qismlaridan olib 50-60gr bo'laklarga bo'lasiz. Suyaklarni ham go'shtidan ajratmasdan bo'laklarga bo'ling. Go'shtning yuziga tuz sepib sirli idishga solib qo'ying, so'ngra alohida idishga piyoz tog'rang oshko'katlardan esa rayxon, jambil, kashnich, ukro'p (shivit) olib barcha masaliqni miyasorubkadan o'tkazasiz. Hosil bo'lagan ko'k massani go'shtga yaxshilab mijg'ib aralashtirasiz, tuyilgan qalampir va zira ham qo'shing. Oshko'k suvi shimitilgan go'shtni sixlarga ilib yuziga un (jo'xori uni bo'lsa yana yaxshi) sepasiz va yog'och ko'mir chog'ida pishirasiz olov juda baland bo'lib ketsa kul sepib tafti pasaytiriladi, aks holda kabob kuyib ketishi va seli oqib ketishi mumkin kabobni erinmay yelpib pishirish kerak, avval bir tomoni qizargach so'ng ikkinchi tomoni ag'dariladi. Qoidalarga rioya qilib pishirilgan ushbu kabobning har bo'lagida bir ho'plam seli bo'ladi.
Titrama kabobga: 2kg go'sht, 2 bosh piyoz, 1 bosh sarimsoq, 2 dona pomidor, rayxon bilan jambil 1 bog'dan, kashnich 2 bog', ukro'p 1 bog', ta'bga ko'ra tuz qalampir va zira kerak bo'ladi.
Tandir kabob
Qo'y va so'qim go'shtining son yoki biror yog'sizroq qismidan olib qalinligi 2-3 sm, og'irligi esa 100-150gr keladigan qilib bo'laklarga bo'lib chiqasiz. So'ngra bu maxsulotni namakobga botirib olib yuziga un, murch va tuyilgan zira aralashmasidan tayyorlangan urpoq sepasiz va qizib turgan tandirga yopib qizarguncha pishirasiz. Go'sht qizargach, chog'ni tandirning o'rtasiga to'plab yuziga kul tortib qo'yasiz, so'ngra tandirning qopqog'ini yopib 10-15 daqiqa dimlaysiz.
Tayyor kabobni tandirdan uzib, yopishgan kesaklar bo'lsa tozalab tashlaysiz va likopga solib pomidordan qilingan <<salat>> bilan birga dasturxonga tortasiz.
Jigardan ham huddi shu usulda tandir kabob tayyorlasa bo'ladi. Ammo jigar bir oz qalinroq kesiladi va pishirish oldidan namakobga botirilmaydi.
Tandir kabobga: 600-700gr go'sht, urpoq uchun 3-4 osh qoshig'ida un, 1 choy qoshig'ida murch va tuyilgan zira ketad...ЕщёTandir kabob
Qo'y va so'qim go'shtining son yoki biror yog'sizroq qismidan olib qalinligi 2-3 sm, og'irligi esa 100-150gr keladigan qilib bo'laklarga bo'lib chiqasiz. So'ngra bu maxsulotni namakobga botirib olib yuziga un, murch va tuyilgan zira aralashmasidan tayyorlangan urpoq sepasiz va qizib turgan tandirga yopib qizarguncha pishirasiz. Go'sht qizargach, chog'ni tandirning o'rtasiga to'plab yuziga kul tortib qo'yasiz, so'ngra tandirning qopqog'ini yopib 10-15 daqiqa dimlaysiz.
Tayyor kabobni tandirdan uzib, yopishgan kesaklar bo'lsa tozalab tashlaysiz va likopga solib pomidordan qilingan <<salat>> bilan birga dasturxonga tortasiz.
Jigardan ham huddi shu usulda tandir kabob tayyorlasa bo'ladi. Ammo jigar bir oz qalinroq kesiladi va pishirish oldidan namakobga botirilmaydi.
Tandir kabobga: 600-700gr go'sht, urpoq uchun 3-4 osh qoshig'ida un, 1 choy qoshig'ida murch va tuyilgan zira ketadi. Namakob ta'bga ko'ra tayyorlanadi.
Baliq kabob
Baliqning osyotr, beluga, laqqa va sevryuga turlarining laxm go'shtini qaynoq suvga bir pishirib olasiz, so'ngra 50-60gr li qilib kesib sixga o'tkazasiz, yuziga sariyog' surkab qizarguncha pishirasiz.Tayyor kabobni sixdan olib likopga qo'yasiz, <<pomidor va piyozdan qilingan salat>> bilan birga dasturxonga tortasiz.
Baliq kabob uchun: 1 kg baliq go'shti, 50gr sariyog', tuz va qalampir talabga qarab olinadi.
Bedana kabob
Tozalangan bedanalarni 10-15 daqiqa namakobga solib qo'yasiz, so'ngra olib sixga o'tkazasiz va eritilgan sariyoqqa botirib olib yuziga tuyilgan zira , murch va un-uproq sepib cho'qqa qo'yasiz. Kabobni qizarguncha vaqt-vaqti bilan aylantirib qovurasiz. Kabobning seli chiqib oqa boshlasa urpoqdan sepib turasiz.
Bedana kabob sixi bilan likopga qo'yiladi, piyoz, bodring yoki pomidor bilan, yo <<zira-piyoz>> bilan birga dasturxonga tortiladi.
Bedana kabob uchun: 6 ta bedana, 50gr sariyog', 3-4 osh qoshig'ida un, 1 choy qoshig'ida tuyilgan zira va murch ishlatiladi. Namakob ta'bga ko'ra solinadi
Bug'lama kabob
Qo'y yoki mol go'shtining son, to'sh va biqin qismlaridan olib lo'nda-lo'da qilib , to'g'raysiz
qovurg'a suyaklarini ham kichik bo'laklarga bo'lasiz.bunga yana mayda tog'ralgan piyoz, murch, zira, lavr yaprog'i, namakob va uzum sirkasidan qo'shib yaxshilab aralashtirasiz va hamma masllig'ni chinni tog'ora yoki sirlangan idishga solib sirkalashi uchun 1 necha soatga olib qo'yasiz. Kattaroq qozon yoki kastryulkaga bir oz suv quyasiz, suvli qozonga esa tayyorlangan masllig'ni idishi bilan qo'yasiz. Suv qaynaganda go'shtli idishga tushmaydigan qilib qo'yilishi kerak. Qozonni bug' chiqmaydigan qilib berkitasiz va olovga qo'yib 2 soatga yaqin qaynatasiz. Kabob qaynayotgan suvning bug'i bilan pishadi.Tayyor taomni likoplarga taqsimlaysiz va salatlar bilan birga dasturxonga keltirib qo'yasiz.
Bug'lama kabobga: 700gr go'sht, 600gr piyoz, 1 choy qoshig'ida zira, murc...ЕщёBug'lama kabob
Qo'y yoki mol go'shtining son, to'sh va biqin qismlaridan olib lo'nda-lo'da qilib , to'g'raysiz
qovurg'a suyaklarini ham kichik bo'laklarga bo'lasiz.bunga yana mayda tog'ralgan piyoz, murch, zira, lavr yaprog'i, namakob va uzum sirkasidan qo'shib yaxshilab aralashtirasiz va hamma masllig'ni chinni tog'ora yoki sirlangan idishga solib sirkalashi uchun 1 necha soatga olib qo'yasiz. Kattaroq qozon yoki kastryulkaga bir oz suv quyasiz, suvli qozonga esa tayyorlangan masllig'ni idishi bilan qo'yasiz. Suv qaynaganda go'shtli idishga tushmaydigan qilib qo'yilishi kerak. Qozonni bug' chiqmaydigan qilib berkitasiz va olovga qo'yib 2 soatga yaqin qaynatasiz. Kabob qaynayotgan suvning bug'i bilan pishadi.Tayyor taomni likoplarga taqsimlaysiz va salatlar bilan birga dasturxonga keltirib qo'yasiz.
Bug'lama kabobga: 700gr go'sht, 600gr piyoz, 1 choy qoshig'ida zira, murch, 1-2 ta lavr yaprog'i, 2-3 osh qoshig'ida uzum sirkasi ketadi.
Charvi kabob
<<Six kabob>> reseptida ko'rsatilganidek qilib go'sht tayyorlaysiz, sirkalaysiz va sixga o'tkazganingizdan keyin go'stning selini saqlab qolish maqsadida ustidan nafas charvi bilan yaxshilab o'raysiz. Charvini endi 4, uzunligiga 15-16 sm keladigan to'rt burchak shaklida kesasiz va o'raganda yaxshi yopishishi uchun bir tomoniga un va tuxumdan tayyorlangan suyuq hamir surtasiz.
Charvi kabob sustroq chog'da , <<six kabob>> ga nisban uzoqroq muddatda pishiriladi.
Charvi kabob uchun: 1 kg qo'y go'shti (son qismidan),2-3 bosh piyoz, har biridan 1 choy qoshig'ida tuz,qalampir yoki murch, kashnich urug'i, 4 osh qoshig'ida uzum sirkasi va 1 qo'yning 10dm li charvisi ketadi.
Charvi kabob II
Qo'y charvi yog'ini eni 4 sm, uzunligi 10 sm keladigan to'rt burchak lenta qilib kesasiz. Har bir lentaga mayda tuz va murch sepib dumaloq qilib o'raysiz va sixga 5-6 donadan o'tkazib kabob qo'rada pishirasiz.
Sixga bir bo'lak yog' va bir bo'lak piyoz parragi qoshib o'tkazing. Tayyot taom dasturxonga <<pomidor kabob>> (reseptiga qarang) va mayda tog'ralgan piyoz bilan birga tortiladi.
Charvi kabobga:1 qo'yning charvisi, 1 choy qoshig'ida tuz va murch, 2-3 bosh piyoz ketadi.
CHo'pon kabob
Mol, qo'y yoki jayraning pusht-mag'iz qismidan olasiz va uzunligi 10-15 sm, eni esa 3 sm keladigan qlib tilishlarga bo'lasiz. Har bir tilishni yog'och toqmoq bilan urib sal-pal ezasiz. So'ngra maxsulotni sirlangan yoki chinni idishga terib yuziga tuz,murch, zira uzum sirkasi va mayda tog'ralgan piyoz sepasiz. Go'sht tilishlari yaxshi sirkalanishi uchun ustidan og'irroq biror narsani bostirib bir necha soat olib qo'yasiz.Shundan keyin har bir tilishni alohida sixga o'tkazib cho'qqa qo'yasiz, avval bir tomonini pishirib olasiz,so'ngra ikkinchi tomonini aylantirib qo'yasiz va qizarguncha chog'dan olmaysiz. Tayyor kabobni sixdan olib likopga qo'yasiz va londa-londa bo'laklarga kesib salatlar yoki <<zira-piyoz>> bilan birga dasturxonga keltirasiz.
CHo'pon kabobga: 1 kg go'sht(pushti mag'iz qismi), 2-3 bosh piyoz, har biridan 1 choy qoshig'ida tuz, murch, zira, 4-5 osh qoshig&...ЕщёCHo'pon kabob
Mol, qo'y yoki jayraning pusht-mag'iz qismidan olasiz va uzunligi 10-15 sm, eni esa 3 sm keladigan qlib tilishlarga bo'lasiz. Har bir tilishni yog'och toqmoq bilan urib sal-pal ezasiz. So'ngra maxsulotni sirlangan yoki chinni idishga terib yuziga tuz,murch, zira uzum sirkasi va mayda tog'ralgan piyoz sepasiz. Go'sht tilishlari yaxshi sirkalanishi uchun ustidan og'irroq biror narsani bostirib bir necha soat olib qo'yasiz.Shundan keyin har bir tilishni alohida sixga o'tkazib cho'qqa qo'yasiz, avval bir tomonini pishirib olasiz,so'ngra ikkinchi tomonini aylantirib qo'yasiz va qizarguncha chog'dan olmaysiz. Tayyor kabobni sixdan olib likopga qo'yasiz va londa-londa bo'laklarga kesib salatlar yoki <<zira-piyoz>> bilan birga dasturxonga keltirasiz.
CHo'pon kabobga: 1 kg go'sht(pushti mag'iz qismi), 2-3 bosh piyoz, har biridan 1 choy qoshig'ida tuz, murch, zira, 4-5 osh qoshig'ida uzum sirkasi ketad
Dumbil kabob I
Makkajoxorining dumbil so'tasini tozalaysiz va har bir sixga bittadan so'ta o'tkazib, chog'da singdirib pishirasiz (kulga ko'mib pishirish yaramaydi). Tayyor dumbil issiq namakobga botirib olib likopga qo'yasiz va maskayog' bilan qo'shib yeyish uchun dasturxonga tortasiz.
Dumbil kabob har bir xo'rrandaga 2 dona hisobidan tayyorlanadi.
Dumbil kabob uchun:10-12 ta so'ta, 100gr maskayog' ketadi.Namakob talabga ko'ra tayyorlanadi
Dumbil kabob II
Dumbil so'tasini tozalab 3-4 sm keladigan g'o'lacha qilib kesasiz va bularni issiq namakobga bir necha daqiqaga botirib qo'yasiz. So'ngra dumbil g'o'lachalarni 2-3 donadan qilib sixga o'tkazasiz va lahcha chog' ustiga qo'yib kabob pishirgandek yelpib pishirasiz. Avval bir tomonini qizartirib oling, so'ng ikkinchi tomonini singdirasiz. Bunday kabob dasturxonga limonad kabi yaxna ichimliklar bilan iste'mol qilish uchun tortiladi. Bu ayniqsa yosh bolalar juda sevib yeydigan taom hisoblanadi.Dumbil ham, kerakli namkob ham ta'bga ko'ra olinadi.
Hasip kabob
Qo'yning ichagini 10-15sm li qilib kesasiz va har bir bo'lakka qiyma to'ldirib, ikkala tomonidan mahkam bog'lab olib qo'yasiz.avval sixlarni cho'g'da xo'p qizdirib olasiz, so'ngra har bir sixga bittadan tayyorlangan hasipni o'tkazib kabob qo'rasiga qo'yib pishirasiz.Hasip kabobni cho'qqa juda yaqin tutmasligingiz va yorilib ketmasligi uchun ustidan sariyog' surtib turishingiz kerak. Tayyor kabobni sixdan olib likobga 2 donadan qo'yasiz <<anor va piyozdan qilingan salat>> bilan birga dasturxonga tortasiz.Qiymasi quyidagicha tayyorlanadi: qo'y go'shtining dumba va son qismidan olib piyozga qo'shib myasorubkadan o'tkazasiz yoki maydalab chopasiz.Qiymaga bir oz namakob va murch sepib aralashtirasiz.
Hasip kabob uchun: 1 qo'yning hasip ichagi, 700gr son go'shti, 200 gr dumba yog', 2-3 bosh piyoz, 1 choy qoshig'ida murch. Yuziga surtish uchun 50 gr saryog' kerak bo'l...ЕщёHasip kabob
Qo'yning ichagini 10-15sm li qilib kesasiz va har bir bo'lakka qiyma to'ldirib, ikkala tomonidan mahkam bog'lab olib qo'yasiz.avval sixlarni cho'g'da xo'p qizdirib olasiz, so'ngra har bir sixga bittadan tayyorlangan hasipni o'tkazib kabob qo'rasiga qo'yib pishirasiz.Hasip kabobni cho'qqa juda yaqin tutmasligingiz va yorilib ketmasligi uchun ustidan sariyog' surtib turishingiz kerak. Tayyor kabobni sixdan olib likobga 2 donadan qo'yasiz <<anor va piyozdan qilingan salat>> bilan birga dasturxonga tortasiz.Qiymasi quyidagicha tayyorlanadi: qo'y go'shtining dumba va son qismidan olib piyozga qo'shib myasorubkadan o'tkazasiz yoki maydalab chopasiz.Qiymaga bir oz namakob va murch sepib aralashtirasiz.
Hasip kabob uchun: 1 qo'yning hasip ichagi, 700gr son go'shti, 200 gr dumba yog', 2-3 bosh piyoz, 1 choy qoshig'ida murch. Yuziga surtish uchun 50 gr saryog' kerak bo'ladi.
Jigar kabob
Jigarni 10-15gr lik qilib kesasiz hamda uni mayda tuz va un aralashmasiga bulg'aysiz va har bir sixga 5-6 bo'lakdan terib <<kabob>> reseptida aytilganidek qilib pishirasiz. Tayyor kabobni sixi bilan likopga qo'yasiz, yuziga piyoz, tuz, murch yoki bujg'un sepib dasturxonga keltirasiz.
Jigar kabobga: 1kg jigar, 300gr piyoz, tabga ko'ra tuz, murch yoki bujg'on va 200gr un ishlatiladi.
Kaklik kabob
Tozalangan kakliklarni huddi <<bedana kabob>> reseptida aytilganidek qilib namakobga, so'ngra yoqqa botirasiz va yuziga urpoq sepib, maxsus sim setka ustiga qo'yasiz-da, archa o'tining chog'ida pishirasiz. Kaklik qizarib pishguncha vaqti-vaqti bilan urpoq sepib turasiz.
Kaklikni sixda pishirsa ham bo'ladi.
Tayyor kabobni sixdan olib likopga qo'yasiz va salat bilan birga dasturxonga keltirasiz.
Kaklik kabob uchun: 4 ta kaklik, 50gr saryog', 3-4 osh qoshig'ida un, 1 choy qoshig'ida tuyilgan zira, murch kerak bo'ladi. Namakob ta'bga qarab tayyorlanadi.
Namangan kabobi
<<Six kabob>> (shashlik) reseptida ko'rsatilganidek qilib go'sht sirkalaysiz, biroq go'sht va yog' bo'laklarini kattaroq qilib kesasiz. Idishga solib ziravorlar va sirka bilan mijg'ib sirkalanishi uchun solib qo'yasiz (4 soatdan 24 soatgacha). So'ngra uzunligi, 40-50 sm keladigan sixlarga 10-12 bo'lakdan go'sht o'tkazasiz, yirik unga (yaxshisi joxori unga) bosib, yer tandirda pishirasiz. Buning uchun vartikal tandir qizitilib somsa yopilgach sixlarni tandirning tagiga vertikal joylashtirasiz, go'sht kulga tegmasligi e'tbor bering. Yaxshi qizarib pishgach dasturxonga pomidor, bodring yoki zira-piyoz bilan birga keltirasiz.
Namangan kabob uchun: 1 kg go'sht, 2 bosh piyoz, har biridan 1 choy qoshig'ida tuz, murch, zira va 4-5 osh qoshig'ida uzum sirkasi kerak bo'ladi.
Paranda go'shtidan qozon kabob
Tovuq,o'rdak,kurkani so'yib tozalab yaxlit-yaxlit portsiya bo'laklarga bo'lib,yuziga mayda tuz sepib olib qo'yasiz.Qozonni qizdirib go'shni solasiz oralariga tog'ralgan piyoz, butun qalampir, chopilgan osh ko'katlar bilan va suv ham soling qozonning qopqog'ini bug' chiqib ketmaydigan jips qilib yopib, juda ham sust olovda1 soat davomida pishirasiz. Tayyor taom suvning bug'ida pishib o'z yog'ida qip-qizil qovurilgan bo'lib qoladi. Dasturxonga tortishda likoplarda solib uning atrofida kesilgan pomidor, bodring yoki turp qo'yasiz.
Paranda go'shtidan qozon kabob uchun:1 dona tovuq, tuz ta'bga ko'ra, 1 bosh piyoz, ozgina qalampir 1 bog' kashnich yoki ukro'p 4 osh qoshig'ida suv.
Pomidor kabob
Pomidorning seret, ya'ni <<Planoviy>>, <<Budenovka>>, <<Krasnodares>> degan navlaridan hohlaganidan katta-kichikligi tuxumsek keladiganlarini tanalab olasiz. Sovuq suvda bir yuvib tashlaganingizdan keyin har bir sixga 3-4 tadan qilib o'tkazasiz va kabob singari chog'da pishirasiz.
Tayyor pomidor kabobni issiq namakobga botirib olasiz, yoki sixdan olib likobga solganingizdan keyin yuziga mayda tuz, qalampir va mayda tog'ralgan piyoz sepib dasturxonga tortasiz.
Pomidor kabob uchun: 1 kg pomidor, 300gr piyoz, ishlatiladi. Tuz va qalampir ta'bga ko'ra solinadi. Bu kabob go'shtli kaboblarga garnir qilib beriladi.
Qiyma kabob I
Yog'liq qo'y go'shtini piyoz bilan birga 2 marotaba miyasorubkadan o'tkazasiz. Qiymaga tuxum chaqasiz qalampir tuz bilan mijg'ib aralashtirasiz. SHu qiymadan har biri 50-60gr keladigan qilib kiftalar yasaysiz, uzunasiga sixdan o'tkazib yuziga un sepasiz va <<kabob>> reseptida aytilganidek qilib pishirasiz tayyor taomni sixi bilan likoplarga qo'yib <<zira-piyoz>> yoki boshqa har-xil salatlar bilan birga dasturxonga tortasiz.
Qiyma kabob uchun: 1kg laxm go'sht, 3 bosh piyoz, 1 dona tuxum, ta'bga qarab tuz va qalampir, 3-4 osh qoshigida un kerak bo'ladi.
Qiyma kabob II (IJJAN KABOB)
Qiyma kabob reseptida aytilganidek qilib qiyma tayyorlanadi,lekin sixda pishirilmay yog'da qovuriladi.Buning uchun qiymadan kattaligi choynak qopqog'iday keladigan qalinligi esa 1 sm lik doiralar yasaysiz buni qattiq nonning talqonniga yoki unga bosasiz.
Tovada yog'ni dog'alb ikkala tominini qizartirib pishirasiz.Qiymani ichi xom qolmasligi uchun yog'dan olganda issig'ida biron idishga solib dimlab qo'yasiz go'shtdan chiqqan bug' bilan yetiladi.Tayor taom dasturxonga tortilganda salatlar bilan yoki qovirilgan kartoshka bilan iste'mol qilish uchun keltiriladi.
Qiyma kabob II uchun: 1 kg laxm go'sht, 3 bosh piyoz, 1 dona tuxum, ta'bga qarab tuz va qalampir.1 stakan talqon va un kerak bo'ladi.
Qo'qon kabobi
Yangi so'yilgan qo'y go'shtidan tayyorlanadi. Go'shtning yog'liq son, biqin vajigaridan olib londa-londa qilib kesasiz, yuziga mayda tuz sepib uch shoxli maxsus sixlarga tizasiz va yog'och ko'mirli cho'qqa qo'yib, avval bor tomoni, so'ng ikkinchi tomonini singdirib pishirasiz. Tayyor taom pomidor, bodring, turp bilan birga iste'mol qilinadi.
Qo'qon kabob uchun: har bir xo'rrandaga 200gr go'sht xisobida olinadi, tuz va sabzavotlar talabga ko'ra.
Мы используем cookie-файлы, чтобы улучшить сервисы для вас. Если ваш возраст менее 13 лет, настроить cookie-файлы должен ваш законный представитель. Больше информации
Комментарии 27
Qo'y yoki mol go'shtining yog'siz (son) qismi 100gr li katta-katta bo'laklarga bo'lasiz, har bir bo'lakni taxtaga qo'yib mushak tolalari yo'nalishiga qarab o'tkir pichoq bilan tilsangiz go'sht shapaloqdek bo'lib yoyiladi va nafislashadi.Yaxlit bo'laklarni tilib, qalinligini 0,5 sm keladigan qilib tayyorlaganingizdan keyin har ikki tomoniga mayda tuz va qalampir sepasiz,seli chiqqach, qisqich ustiga qo'yib chog'da pishirasiz. Kabobning bir tomoni psihgandan keyin, ikkinchi tomoni aylantirasiz. Tayyor kabobni mayda bo'laklarga bo'lasiz va iste'mol qilish uchun likopga solib dasturxonga bodring, rediska yoki pomidor bilan birga tortasiz.
Xorazm kabob uchun: 1 kg go'sht, 500gr bodring yoki pomidor hamda talabga ko'ra qalampir va tuz kerak bo'ladi.
Qo'y go'shtini son va qovurg'a qismlaridan olib 50-60gr bo'laklarga bo'lasiz. Suyaklarni ham go'shtidan ajratmasdan bo'laklarga bo'ling. Go'shtning yuziga tuz sepib sirli idishga solib qo'ying, so'ngra alohida idishga piyoz tog'rang oshko'katlardan esa rayxon, jambil, kashnich, ukro'p (shivit) olib barcha masaliqni miyasorubkadan o'tkazasiz. Hosil bo'lagan ko'k massani go'shtga yaxshilab mijg'ib aralashtirasiz, tuyilgan qalampir va zira ham qo'shing. Oshko'k suvi shimitilgan go'shtni sixlarga ilib yuziga un (jo'xori uni bo'lsa yana yaxshi) sepasiz va yog'och ko'mir chog'ida pishirasiz olov juda baland bo'lib ketsa kul sepib tafti pasaytiriladi, aks holda kabob kuyib ketishi va seli oqib ketishi mumkin kabobni erinmay yelpib pishirish kerak, avval bir tomoni qizargach so'ng ikkinchi tomoni ag'dariladi. Qoidalarga rioya qilib pishirilgan ushbu kabobning ...ЕщёTitrama kabob
Qo'y go'shtini son va qovurg'a qismlaridan olib 50-60gr bo'laklarga bo'lasiz. Suyaklarni ham go'shtidan ajratmasdan bo'laklarga bo'ling. Go'shtning yuziga tuz sepib sirli idishga solib qo'ying, so'ngra alohida idishga piyoz tog'rang oshko'katlardan esa rayxon, jambil, kashnich, ukro'p (shivit) olib barcha masaliqni miyasorubkadan o'tkazasiz. Hosil bo'lagan ko'k massani go'shtga yaxshilab mijg'ib aralashtirasiz, tuyilgan qalampir va zira ham qo'shing. Oshko'k suvi shimitilgan go'shtni sixlarga ilib yuziga un (jo'xori uni bo'lsa yana yaxshi) sepasiz va yog'och ko'mir chog'ida pishirasiz olov juda baland bo'lib ketsa kul sepib tafti pasaytiriladi, aks holda kabob kuyib ketishi va seli oqib ketishi mumkin kabobni erinmay yelpib pishirish kerak, avval bir tomoni qizargach so'ng ikkinchi tomoni ag'dariladi. Qoidalarga rioya qilib pishirilgan ushbu kabobning har bo'lagida bir ho'plam seli bo'ladi.
Titrama kabobga: 2kg go'sht, 2 bosh piyoz, 1 bosh sarimsoq, 2 dona pomidor, rayxon bilan jambil 1 bog'dan, kashnich 2 bog', ukro'p 1 bog', ta'bga ko'ra tuz qalampir va zira kerak bo'ladi.
Qo'y va so'qim go'shtining son yoki biror yog'sizroq qismidan olib qalinligi 2-3 sm, og'irligi esa 100-150gr keladigan qilib bo'laklarga bo'lib chiqasiz. So'ngra bu maxsulotni namakobga botirib olib yuziga un, murch va tuyilgan zira aralashmasidan tayyorlangan urpoq sepasiz va qizib turgan tandirga yopib qizarguncha pishirasiz. Go'sht qizargach, chog'ni tandirning o'rtasiga to'plab yuziga kul tortib qo'yasiz, so'ngra tandirning qopqog'ini yopib 10-15 daqiqa dimlaysiz.
Tayyor kabobni tandirdan uzib, yopishgan kesaklar bo'lsa tozalab tashlaysiz va likopga solib pomidordan qilingan <<salat>> bilan birga dasturxonga tortasiz.
Jigardan ham huddi shu usulda tandir kabob tayyorlasa bo'ladi. Ammo jigar bir oz qalinroq kesiladi va pishirish oldidan namakobga botirilmaydi.
Tandir kabobga: 600-700gr go'sht, urpoq uchun 3-4 osh qoshig'ida un, 1 choy qoshig'ida murch va tuyilgan zira ketad...ЕщёTandir kabob
Qo'y va so'qim go'shtining son yoki biror yog'sizroq qismidan olib qalinligi 2-3 sm, og'irligi esa 100-150gr keladigan qilib bo'laklarga bo'lib chiqasiz. So'ngra bu maxsulotni namakobga botirib olib yuziga un, murch va tuyilgan zira aralashmasidan tayyorlangan urpoq sepasiz va qizib turgan tandirga yopib qizarguncha pishirasiz. Go'sht qizargach, chog'ni tandirning o'rtasiga to'plab yuziga kul tortib qo'yasiz, so'ngra tandirning qopqog'ini yopib 10-15 daqiqa dimlaysiz.
Tayyor kabobni tandirdan uzib, yopishgan kesaklar bo'lsa tozalab tashlaysiz va likopga solib pomidordan qilingan <<salat>> bilan birga dasturxonga tortasiz.
Jigardan ham huddi shu usulda tandir kabob tayyorlasa bo'ladi. Ammo jigar bir oz qalinroq kesiladi va pishirish oldidan namakobga botirilmaydi.
Tandir kabobga: 600-700gr go'sht, urpoq uchun 3-4 osh qoshig'ida un, 1 choy qoshig'ida murch va tuyilgan zira ketadi. Namakob ta'bga ko'ra tayyorlanadi.
Baliqning osyotr, beluga, laqqa va sevryuga turlarining laxm go'shtini qaynoq suvga bir pishirib olasiz, so'ngra 50-60gr li qilib kesib sixga o'tkazasiz, yuziga sariyog' surkab qizarguncha pishirasiz.Tayyor kabobni sixdan olib likopga qo'yasiz, <<pomidor va piyozdan qilingan salat>> bilan birga dasturxonga tortasiz.
Baliq kabob uchun: 1 kg baliq go'shti, 50gr sariyog', tuz va qalampir talabga qarab olinadi.
Tozalangan bedanalarni 10-15 daqiqa namakobga solib qo'yasiz, so'ngra olib sixga o'tkazasiz va eritilgan sariyoqqa botirib olib yuziga tuyilgan zira , murch va un-uproq sepib cho'qqa qo'yasiz. Kabobni qizarguncha vaqt-vaqti bilan aylantirib qovurasiz. Kabobning seli chiqib oqa boshlasa urpoqdan sepib turasiz.
Bedana kabob sixi bilan likopga qo'yiladi, piyoz, bodring yoki pomidor bilan, yo <<zira-piyoz>> bilan birga dasturxonga tortiladi.
Bedana kabob uchun: 6 ta bedana, 50gr sariyog', 3-4 osh qoshig'ida un, 1 choy qoshig'ida tuyilgan zira va murch ishlatiladi. Namakob ta'bga ko'ra solinadi
Qo'y yoki mol go'shtining son, to'sh va biqin qismlaridan olib lo'nda-lo'da qilib , to'g'raysiz
qovurg'a suyaklarini ham kichik bo'laklarga bo'lasiz.bunga yana mayda tog'ralgan piyoz, murch, zira, lavr yaprog'i, namakob va uzum sirkasidan qo'shib yaxshilab aralashtirasiz va hamma masllig'ni chinni tog'ora yoki sirlangan idishga solib sirkalashi uchun 1 necha soatga olib qo'yasiz. Kattaroq qozon yoki kastryulkaga bir oz suv quyasiz, suvli qozonga esa tayyorlangan masllig'ni idishi bilan qo'yasiz. Suv qaynaganda go'shtli idishga tushmaydigan qilib qo'yilishi kerak. Qozonni bug' chiqmaydigan qilib berkitasiz va olovga qo'yib 2 soatga yaqin qaynatasiz. Kabob qaynayotgan suvning bug'i bilan pishadi.Tayyor taomni likoplarga taqsimlaysiz va salatlar bilan birga dasturxonga keltirib qo'yasiz.
Bug'lama kabobga: 700gr go'sht, 600gr piyoz, 1 choy qoshig'ida zira, murc...ЕщёBug'lama kabob
Qo'y yoki mol go'shtining son, to'sh va biqin qismlaridan olib lo'nda-lo'da qilib , to'g'raysiz
qovurg'a suyaklarini ham kichik bo'laklarga bo'lasiz.bunga yana mayda tog'ralgan piyoz, murch, zira, lavr yaprog'i, namakob va uzum sirkasidan qo'shib yaxshilab aralashtirasiz va hamma masllig'ni chinni tog'ora yoki sirlangan idishga solib sirkalashi uchun 1 necha soatga olib qo'yasiz. Kattaroq qozon yoki kastryulkaga bir oz suv quyasiz, suvli qozonga esa tayyorlangan masllig'ni idishi bilan qo'yasiz. Suv qaynaganda go'shtli idishga tushmaydigan qilib qo'yilishi kerak. Qozonni bug' chiqmaydigan qilib berkitasiz va olovga qo'yib 2 soatga yaqin qaynatasiz. Kabob qaynayotgan suvning bug'i bilan pishadi.Tayyor taomni likoplarga taqsimlaysiz va salatlar bilan birga dasturxonga keltirib qo'yasiz.
Bug'lama kabobga: 700gr go'sht, 600gr piyoz, 1 choy qoshig'ida zira, murch, 1-2 ta lavr yaprog'i, 2-3 osh qoshig'ida uzum sirkasi ketadi.
<<Six kabob>> reseptida ko'rsatilganidek qilib go'sht tayyorlaysiz, sirkalaysiz va sixga o'tkazganingizdan keyin go'stning selini saqlab qolish maqsadida ustidan nafas charvi bilan yaxshilab o'raysiz. Charvini endi 4, uzunligiga 15-16 sm keladigan to'rt burchak shaklida kesasiz va o'raganda yaxshi yopishishi uchun bir tomoniga un va tuxumdan tayyorlangan suyuq hamir surtasiz.
Charvi kabob sustroq chog'da , <<six kabob>> ga nisban uzoqroq muddatda pishiriladi.
Charvi kabob uchun: 1 kg qo'y go'shti (son qismidan),2-3 bosh piyoz, har biridan 1 choy qoshig'ida tuz,qalampir yoki murch, kashnich urug'i, 4 osh qoshig'ida uzum sirkasi va 1 qo'yning 10dm li charvisi ketadi.
Qo'y charvi yog'ini eni 4 sm, uzunligi 10 sm keladigan to'rt burchak lenta qilib kesasiz. Har bir lentaga mayda tuz va murch sepib dumaloq qilib o'raysiz va sixga 5-6 donadan o'tkazib kabob qo'rada pishirasiz.
Sixga bir bo'lak yog' va bir bo'lak piyoz parragi qoshib o'tkazing. Tayyot taom dasturxonga <<pomidor kabob>> (reseptiga qarang) va mayda tog'ralgan piyoz bilan birga tortiladi.
Charvi kabobga:1 qo'yning charvisi, 1 choy qoshig'ida tuz va murch, 2-3 bosh piyoz ketadi.
Mol, qo'y yoki jayraning pusht-mag'iz qismidan olasiz va uzunligi 10-15 sm, eni esa 3 sm keladigan qlib tilishlarga bo'lasiz. Har bir tilishni yog'och toqmoq bilan urib sal-pal ezasiz. So'ngra maxsulotni sirlangan yoki chinni idishga terib yuziga tuz,murch, zira uzum sirkasi va mayda tog'ralgan piyoz sepasiz. Go'sht tilishlari yaxshi sirkalanishi uchun ustidan og'irroq biror narsani bostirib bir necha soat olib qo'yasiz.Shundan keyin har bir tilishni alohida sixga o'tkazib cho'qqa qo'yasiz, avval bir tomonini pishirib olasiz,so'ngra ikkinchi tomonini aylantirib qo'yasiz va qizarguncha chog'dan olmaysiz. Tayyor kabobni sixdan olib likopga qo'yasiz va londa-londa bo'laklarga kesib salatlar yoki <<zira-piyoz>> bilan birga dasturxonga keltirasiz.
CHo'pon kabobga: 1 kg go'sht(pushti mag'iz qismi), 2-3 bosh piyoz, har biridan 1 choy qoshig'ida tuz, murch, zira, 4-5 osh qoshig&...ЕщёCHo'pon kabob
Mol, qo'y yoki jayraning pusht-mag'iz qismidan olasiz va uzunligi 10-15 sm, eni esa 3 sm keladigan qlib tilishlarga bo'lasiz. Har bir tilishni yog'och toqmoq bilan urib sal-pal ezasiz. So'ngra maxsulotni sirlangan yoki chinni idishga terib yuziga tuz,murch, zira uzum sirkasi va mayda tog'ralgan piyoz sepasiz. Go'sht tilishlari yaxshi sirkalanishi uchun ustidan og'irroq biror narsani bostirib bir necha soat olib qo'yasiz.Shundan keyin har bir tilishni alohida sixga o'tkazib cho'qqa qo'yasiz, avval bir tomonini pishirib olasiz,so'ngra ikkinchi tomonini aylantirib qo'yasiz va qizarguncha chog'dan olmaysiz. Tayyor kabobni sixdan olib likopga qo'yasiz va londa-londa bo'laklarga kesib salatlar yoki <<zira-piyoz>> bilan birga dasturxonga keltirasiz.
CHo'pon kabobga: 1 kg go'sht(pushti mag'iz qismi), 2-3 bosh piyoz, har biridan 1 choy qoshig'ida tuz, murch, zira, 4-5 osh qoshig'ida uzum sirkasi ketad
Makkajoxorining dumbil so'tasini tozalaysiz va har bir sixga bittadan so'ta o'tkazib, chog'da singdirib pishirasiz (kulga ko'mib pishirish yaramaydi). Tayyor dumbil issiq namakobga botirib olib likopga qo'yasiz va maskayog' bilan qo'shib yeyish uchun dasturxonga tortasiz.
Dumbil kabob har bir xo'rrandaga 2 dona hisobidan tayyorlanadi.
Dumbil kabob uchun:10-12 ta so'ta, 100gr maskayog' ketadi.Namakob talabga ko'ra tayyorlanadi
Dumbil so'tasini tozalab 3-4 sm keladigan g'o'lacha qilib kesasiz va bularni issiq namakobga bir necha daqiqaga botirib qo'yasiz. So'ngra dumbil g'o'lachalarni 2-3 donadan qilib sixga o'tkazasiz va lahcha chog' ustiga qo'yib kabob pishirgandek yelpib pishirasiz. Avval bir tomonini qizartirib oling, so'ng ikkinchi tomonini singdirasiz. Bunday kabob dasturxonga limonad kabi yaxna ichimliklar bilan iste'mol qilish uchun tortiladi. Bu ayniqsa yosh bolalar juda sevib yeydigan taom hisoblanadi.Dumbil ham, kerakli namkob ham ta'bga ko'ra olinadi.
Qo'yning ichagini 10-15sm li qilib kesasiz va har bir bo'lakka qiyma to'ldirib, ikkala tomonidan mahkam bog'lab olib qo'yasiz.avval sixlarni cho'g'da xo'p qizdirib olasiz, so'ngra har bir sixga bittadan tayyorlangan hasipni o'tkazib kabob qo'rasiga qo'yib pishirasiz.Hasip kabobni cho'qqa juda yaqin tutmasligingiz va yorilib ketmasligi uchun ustidan sariyog' surtib turishingiz kerak. Tayyor kabobni sixdan olib likobga 2 donadan qo'yasiz <<anor va piyozdan qilingan salat>> bilan birga dasturxonga tortasiz.Qiymasi quyidagicha tayyorlanadi: qo'y go'shtining dumba va son qismidan olib piyozga qo'shib myasorubkadan o'tkazasiz yoki maydalab chopasiz.Qiymaga bir oz namakob va murch sepib aralashtirasiz.
Hasip kabob uchun: 1 qo'yning hasip ichagi, 700gr son go'shti, 200 gr dumba yog', 2-3 bosh piyoz, 1 choy qoshig'ida murch. Yuziga surtish uchun 50 gr saryog' kerak bo'l...ЕщёHasip kabob
Qo'yning ichagini 10-15sm li qilib kesasiz va har bir bo'lakka qiyma to'ldirib, ikkala tomonidan mahkam bog'lab olib qo'yasiz.avval sixlarni cho'g'da xo'p qizdirib olasiz, so'ngra har bir sixga bittadan tayyorlangan hasipni o'tkazib kabob qo'rasiga qo'yib pishirasiz.Hasip kabobni cho'qqa juda yaqin tutmasligingiz va yorilib ketmasligi uchun ustidan sariyog' surtib turishingiz kerak. Tayyor kabobni sixdan olib likobga 2 donadan qo'yasiz <<anor va piyozdan qilingan salat>> bilan birga dasturxonga tortasiz.Qiymasi quyidagicha tayyorlanadi: qo'y go'shtining dumba va son qismidan olib piyozga qo'shib myasorubkadan o'tkazasiz yoki maydalab chopasiz.Qiymaga bir oz namakob va murch sepib aralashtirasiz.
Hasip kabob uchun: 1 qo'yning hasip ichagi, 700gr son go'shti, 200 gr dumba yog', 2-3 bosh piyoz, 1 choy qoshig'ida murch. Yuziga surtish uchun 50 gr saryog' kerak bo'ladi.
Jigarni 10-15gr lik qilib kesasiz hamda uni mayda tuz va un aralashmasiga bulg'aysiz va har bir sixga 5-6 bo'lakdan terib <<kabob>> reseptida aytilganidek qilib pishirasiz. Tayyor kabobni sixi bilan likopga qo'yasiz, yuziga piyoz, tuz, murch yoki bujg'un sepib dasturxonga keltirasiz.
Jigar kabobga: 1kg jigar, 300gr piyoz, tabga ko'ra tuz, murch yoki bujg'on va 200gr un ishlatiladi.
Tozalangan kakliklarni huddi <<bedana kabob>> reseptida aytilganidek qilib namakobga, so'ngra yoqqa botirasiz va yuziga urpoq sepib, maxsus sim setka ustiga qo'yasiz-da, archa o'tining chog'ida pishirasiz. Kaklik qizarib pishguncha vaqti-vaqti bilan urpoq sepib turasiz.
Kaklikni sixda pishirsa ham bo'ladi.
Tayyor kabobni sixdan olib likopga qo'yasiz va salat bilan birga dasturxonga keltirasiz.
Kaklik kabob uchun: 4 ta kaklik, 50gr saryog', 3-4 osh qoshig'ida un, 1 choy qoshig'ida tuyilgan zira, murch kerak bo'ladi. Namakob ta'bga qarab tayyorlanadi.
<<Six kabob>> (shashlik) reseptida ko'rsatilganidek qilib go'sht sirkalaysiz, biroq go'sht va yog' bo'laklarini kattaroq qilib kesasiz. Idishga solib ziravorlar va sirka bilan mijg'ib sirkalanishi uchun solib qo'yasiz (4 soatdan 24 soatgacha). So'ngra uzunligi, 40-50 sm keladigan sixlarga 10-12 bo'lakdan go'sht o'tkazasiz, yirik unga (yaxshisi joxori unga) bosib, yer tandirda pishirasiz. Buning uchun vartikal tandir qizitilib somsa yopilgach sixlarni tandirning tagiga vertikal joylashtirasiz, go'sht kulga tegmasligi e'tbor bering. Yaxshi qizarib pishgach dasturxonga pomidor, bodring yoki zira-piyoz bilan birga keltirasiz.
Namangan kabob uchun: 1 kg go'sht, 2 bosh piyoz, har biridan 1 choy qoshig'ida tuz, murch, zira va 4-5 osh qoshig'ida uzum sirkasi kerak bo'ladi.
Tovuq,o'rdak,kurkani so'yib tozalab yaxlit-yaxlit portsiya bo'laklarga bo'lib,yuziga mayda tuz sepib olib qo'yasiz.Qozonni qizdirib go'shni solasiz oralariga tog'ralgan piyoz, butun qalampir, chopilgan osh ko'katlar bilan va suv ham soling qozonning qopqog'ini bug' chiqib ketmaydigan jips qilib yopib, juda ham sust olovda1 soat davomida pishirasiz. Tayyor taom suvning bug'ida pishib o'z yog'ida qip-qizil qovurilgan bo'lib qoladi. Dasturxonga tortishda likoplarda solib uning atrofida kesilgan pomidor, bodring yoki turp qo'yasiz.
Paranda go'shtidan qozon kabob uchun:1 dona tovuq, tuz ta'bga ko'ra, 1 bosh piyoz, ozgina qalampir 1 bog' kashnich yoki ukro'p 4 osh qoshig'ida suv.
Pomidorning seret, ya'ni <<Planoviy>>, <<Budenovka>>, <<Krasnodares>> degan navlaridan hohlaganidan katta-kichikligi tuxumsek keladiganlarini tanalab olasiz. Sovuq suvda bir yuvib tashlaganingizdan keyin har bir sixga 3-4 tadan qilib o'tkazasiz va kabob singari chog'da pishirasiz.
Tayyor pomidor kabobni issiq namakobga botirib olasiz, yoki sixdan olib likobga solganingizdan keyin yuziga mayda tuz, qalampir va mayda tog'ralgan piyoz sepib dasturxonga tortasiz.
Pomidor kabob uchun: 1 kg pomidor, 300gr piyoz, ishlatiladi. Tuz va qalampir ta'bga ko'ra solinadi. Bu kabob go'shtli kaboblarga garnir qilib beriladi.
Yog'liq qo'y go'shtini piyoz bilan birga 2 marotaba miyasorubkadan o'tkazasiz. Qiymaga tuxum chaqasiz qalampir tuz bilan mijg'ib aralashtirasiz. SHu qiymadan har biri 50-60gr keladigan qilib kiftalar yasaysiz, uzunasiga sixdan o'tkazib yuziga un sepasiz va <<kabob>> reseptida aytilganidek qilib pishirasiz tayyor taomni sixi bilan likoplarga qo'yib <<zira-piyoz>> yoki boshqa har-xil salatlar bilan birga dasturxonga tortasiz.
Qiyma kabob uchun: 1kg laxm go'sht, 3 bosh piyoz, 1 dona tuxum, ta'bga qarab tuz va qalampir, 3-4 osh qoshigida un kerak bo'ladi.
Qiyma kabob reseptida aytilganidek qilib qiyma tayyorlanadi,lekin sixda pishirilmay yog'da qovuriladi.Buning uchun qiymadan kattaligi choynak qopqog'iday keladigan qalinligi esa 1 sm lik doiralar yasaysiz buni qattiq nonning talqonniga yoki unga bosasiz.
Tovada yog'ni dog'alb ikkala tominini qizartirib pishirasiz.Qiymani ichi xom qolmasligi uchun yog'dan olganda issig'ida biron idishga solib dimlab qo'yasiz go'shtdan chiqqan bug' bilan yetiladi.Tayor taom dasturxonga tortilganda salatlar bilan yoki qovirilgan kartoshka bilan iste'mol qilish uchun keltiriladi.
Qiyma kabob II uchun: 1 kg laxm go'sht, 3 bosh piyoz, 1 dona tuxum, ta'bga qarab tuz va qalampir.1 stakan talqon va un kerak bo'ladi.
Yangi so'yilgan qo'y go'shtidan tayyorlanadi. Go'shtning yog'liq son, biqin vajigaridan olib londa-londa qilib kesasiz, yuziga mayda tuz sepib uch shoxli maxsus sixlarga tizasiz va yog'och ko'mirli cho'qqa qo'yib, avval bor tomoni, so'ng ikkinchi tomonini singdirib pishirasiz. Tayyor taom pomidor, bodring, turp bilan birga iste'mol qilinadi.
Qo'qon kabob uchun: har bir xo'rrandaga 200gr go'sht xisobida olinadi, tuz va sabzavotlar talabga ko'ra.