Mai jos va propun mai multe metode prin care ati putea prepara cafeaua FITNESS. Poze am sa plasez in albumul foto. 1) FILTRU - Este metoda cea mai folosita in Brazilia. Pulberea de cafea este plasata intr-un con de hartie sau intr-un filtru din plastic si peste ea se toarna apa fierbinte, la o temperatura cat mai apropiata punctului de fierbere. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, la inceputul procesului se toarna o mica cantitate de apa, suficienta sa umezeasca pulberea si in felul acesta sa accelereze procesul de eliberare a uleiurilor aromatice. Se asteapta apoi cateva secunde pana se toarna restul de apa. Cafeaua este filtrata direct intr-un vas preincalzit si cafeaua este gata sa fie servita. Proportia adecvata este de aproximativ o lingura de supa (7 g) pentru fiecare 140 ml de apa. Astazi exista masinile automate de facut cafea care executa programul in mod automat iar rezultanta este de obicei o ceasca de cafea buna. Vechile filtre textile, folosite inaint
...Ещё
Mai jos va propun mai multe metode prin care ati putea prepara cafeaua FITNESS. Poze am sa plasez in albumul foto. 1) FILTRU - Este metoda cea mai folosita in Brazilia. Pulberea de cafea este plasata intr-un con de hartie sau intr-un filtru din plastic si peste ea se toarna apa fierbinte, la o temperatura cat mai apropiata punctului de fierbere. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, la inceputul procesului se toarna o mica cantitate de apa, suficienta sa umezeasca pulberea si in felul acesta sa accelereze procesul de eliberare a uleiurilor aromatice. Se asteapta apoi cateva secunde pana se toarna restul de apa. Cafeaua este filtrata direct intr-un vas preincalzit si cafeaua este gata sa fie servita. Proportia adecvata este de aproximativ o lingura de supa (7 g) pentru fiecare 140 ml de apa. Astazi exista masinile automate de facut cafea care executa programul in mod automat iar rezultanta este de obicei o ceasca de cafea buna. Vechile filtre textile, folosite inainte de inventarea celor din hartie sunt inca uneori folosite si isi au sustinatorii lor infocati.
2) French POT - aceasta metoda permite extragerea celor mai multe din aromele cafelei. Se masoara cafea macinata grosier si se pune intr-o cafetiera. Se adaoga apa fierbinte si se agita. Se opareste timp de 3-5 minute, dupa care se apasa plonjorul pentru a separa boabele de cafea de infuzia de cafea.
3) Moka espresso - creatprul acestui instrument de facut cafea este o societate italiana numita Bialetti. Apa rece este plasata in compoartimentul de jos al aparatului si prin fierbere se ridica printr-un tub central pentru a se varsa pete cafea, trece apoi prin filtru, ajunge in compartimentul superior se unde este gata pentru a fi servita. Aceasta metoda, cunoscuta drept filtrare, este foarta raspindita in Europa, iar rezultatul este foarte apropae de espresso.
4) Espresso - acata metoda a fost inventata in Italia si a devenit cu timpul un proces foarte raspindit. Masina de espresso sau E.S.E. forteaza apa fierbinte sa treaca prin cafeaua macinata si compactata iar bautura este turnata direct in ceasca. Crema de culoarea caramelei ce se formeaza la suprafata acestei cafele este prncipala caracteristica, indicind un bun espresso. Caracteristica speciala a procesului espresso se datoreaza faptului ca procesul este foarte rapid - sub 30 secunde pentru o extractie buna - iar cafeaua contine cu 18% mai putina cofeina decat cea obtinuta prin alte mikloace
5) Cafeaua araba sau turceasca - desi obiceiul de a bea cafea s-a raspindit din Arabia spre retul lumii, acelai drum spre producerea ei nu mai este valabil. Exista o diferenta enorma intre metoda araba si alte metode. Arabii isi fierb, in mod traditional, de trei ori cafeaua si o servesc fara a o filtra. Procesul de fierbere duce la diparitia aromelor mai delicate, pastrind doar gustul pregnant. Cafeaua arabeasca sau turceasca se pregateste intr-un vas mic de cupru, cu coada lunga, denumit ibric. La o ceasca de apa se adauga 2 lingurite de cafea macinata si amestecul se fierbe. Ibricul se ia de pe foc cind cafeaua incepe sa fiarba, procesul se repeta de 3 ori, dupa care se toarna in cesti si se bea. Se mai adauga si seminte de nucoara pentru aroma.
Eu prefer cafeaua FITNESS fiarta la ibric. Aroma si gustul se pastreaza. Numai recomand sa nu tineti pachetul descoperit dupa deschidere, dar mai bine sa teceti cafeaua intr-un recipient inchis.
Мы используем cookie-файлы, чтобы улучшить сервисы для вас. Если ваш возраст менее 13 лет, настроить cookie-файлы должен ваш законный представитель. Больше информации
Комментарии 6
Mai jos va propun mai multe metode prin care ati putea prepara cafeaua FITNESS. Poze am sa plasez in albumul foto. 1) FILTRU - Este metoda cea mai folosita in Brazilia. Pulberea de cafea este plasata intr-un con de hartie sau intr-un filtru din plastic si peste ea se toarna apa fierbinte, la o temperatura cat mai apropiata punctului de fierbere. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, la inceputul procesului se toarna o mica cantitate de apa, suficienta sa umezeasca pulberea si in felul acesta sa accelereze procesul de eliberare a uleiurilor aromatice. Se asteapta apoi cateva secunde pana se toarna restul de apa. Cafeaua este filtrata direct intr-un vas preincalzit si cafeaua este gata sa fie servita. Proportia adecvata este de aproximativ o lingura de supa (7 g) pentru fiecare 140 ml de apa. Astazi exista masinile automate de facut cafea care executa programul in mod automat iar rezultanta este de obicei o ceasca de cafea buna. Vechile filtre textile, folosite inaint
...ЕщёMai jos va propun mai multe metode prin care ati putea prepara cafeaua FITNESS. Poze am sa plasez in albumul foto. 1) FILTRU - Este metoda cea mai folosita in Brazilia. Pulberea de cafea este plasata intr-un con de hartie sau intr-un filtru din plastic si peste ea se toarna apa fierbinte, la o temperatura cat mai apropiata punctului de fierbere. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, la inceputul procesului se toarna o mica cantitate de apa, suficienta sa umezeasca pulberea si in felul acesta sa accelereze procesul de eliberare a uleiurilor aromatice. Se asteapta apoi cateva secunde pana se toarna restul de apa. Cafeaua este filtrata direct intr-un vas preincalzit si cafeaua este gata sa fie servita. Proportia adecvata este de aproximativ o lingura de supa (7 g) pentru fiecare 140 ml de apa. Astazi exista masinile automate de facut cafea care executa programul in mod automat iar rezultanta este de obicei o ceasca de cafea buna. Vechile filtre textile, folosite inainte de inventarea celor din hartie sunt inca uneori folosite si isi au sustinatorii lor infocati.
2) French POT - aceasta metoda permite extragerea celor mai multe din aromele cafelei. Se masoara cafea macinata grosier si se pune intr-o cafetiera. Se adaoga apa fierbinte si se agita. Se opareste timp de 3-5 minute, dupa care se apasa plonjorul pentru a separa boabele de cafea de infuzia de cafea.
3) Moka espresso - creatprul acestui instrument de facut cafea este o societate italiana numita Bialetti. Apa rece este plasata in compoartimentul de jos al aparatului si prin fierbere se ridica printr-un tub central pentru a se varsa pete cafea, trece apoi prin filtru, ajunge in compartimentul superior se unde este gata pentru a fi servita. Aceasta metoda, cunoscuta drept filtrare, este foarta raspindita in Europa, iar rezultatul este foarte apropae de espresso.
4) Espresso - acata metoda a fost inventata in Italia si a devenit cu timpul un proces foarte raspindit. Masina de espresso sau E.S.E. forteaza apa fierbinte sa treaca prin cafeaua macinata si compactata iar bautura este turnata direct in ceasca. Crema de culoarea caramelei ce se formeaza la suprafata acestei cafele este prncipala caracteristica, indicind un bun espresso. Caracteristica speciala a procesului espresso se datoreaza faptului ca procesul este foarte rapid - sub 30 secunde pentru o extractie buna - iar cafeaua contine cu 18% mai putina cofeina decat cea obtinuta prin alte mikloace
5) Cafeaua araba sau turceasca - desi obiceiul de a bea cafea s-a raspindit din Arabia spre retul lumii, acelai drum spre producerea ei nu mai este valabil. Exista o diferenta enorma intre metoda araba si alte metode. Arabii isi fierb, in mod traditional, de trei ori cafeaua si o servesc fara a o filtra. Procesul de fierbere duce la diparitia aromelor mai delicate, pastrind doar gustul pregnant. Cafeaua arabeasca sau turceasca se pregateste intr-un vas mic de cupru, cu coada lunga, denumit ibric. La o ceasca de apa se adauga 2 lingurite de cafea macinata si amestecul se fierbe. Ibricul se ia de pe foc cind cafeaua incepe sa fiarba, procesul se repeta de 3 ori, dupa care se toarna in cesti si se bea. Se mai adauga si seminte de nucoara pentru aroma.
Eu prefer cafeaua FITNESS fiarta la ibric. Aroma si gustul se pastreaza. Numai recomand sa nu tineti pachetul descoperit dupa deschidere, dar mai bine sa teceti cafeaua intr-un recipient inchis.