125 gr de untură de porc rece;
4 gălbenuşuri;
1 praf de sare;
1 lingură esenţă de vanilie;
100 ml iaurt(smîntînă mai acră);
280 gr făină;
200 gr zahăr pudră vanilat;
făină pentru presărat masa de lucru;
vişine,dulceaţă pentru umplutură.
Descriere:
Nişte prăjiturele delicioase care se topesc în gură...
foto corn1
Se pun într-un vas untura,praful de sare,gălbenuşurile şi iaurtul.Se adaugă esenţa de vanilie.Se amestecă bine,dar fără a exagera- untura nu trebuie să se topească.
foto corn2
Se adaugă faina.Se amestecă repejor pînă se obţine un aluat ce se desprinde de mîini.Aveţi grijă să nu exageraţi.
foto foto corn3
Se face o bilă,se înveleşte în folie şi se dă la rece pentru 30 minute.
foto corn4
Se taie aluatul în două(pentru a fi mai uşor de lucrat).Dintr-o jumătate se întinde o foaie de 4 mm grosime.(cealaltă se păstreză la rece).Se taie pătrăţele cu latura de 8-9 cm. Se pune umplutura eu am folosit vişine din borcan
foto corn5'
Un colţ al pătrăţelei se uneşte cu opusul.
foto corn6
Apoi se rulează foto cornuleţul.
foto corn7
Se aşează în tava neunsă.
foto corn8
Se coc în cuptorul preîncălzit la 190 grade vreo 15+20 minute,pînă se rumenesc.
P.S. Cel mai bine e să le puneţi pe raftul de mijloc dacă vă permite rola.A mea nu are de mijloc şi capetele "s-au bronzat" un pic.
foto corn9
Se dau,fierbinţi,prin zahărul pudră.
foto corn10
Se lasă să se răcească şi se servesc cu mare poftă şi dragoste celor dragi.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 349
125 gr de untură de porc rece;
4 gălbenuşuri;
1 praf de sare;
1 lingură esenţă de vanilie;
100 ml iaurt(smîntînă mai acră);
280 gr făină;
200 gr zahăr pudră vanilat;
făină pentru presărat masa de lucru;
vişine,dulceaţă pentru umplutură.
Descriere:
Nişte prăjiturele delicioase care se topesc în gură...
foto corn1
Se pun într-un vas untura,praful de sare,gălbenuşurile şi iaurtul.Se adaugă esenţa de vanilie.Se amestecă bine,dar fără a exagera- untura nu trebuie să se topească.
foto corn2
Se adaugă faina.Se amestecă repejor pînă se obţine un aluat ce se desprinde de mîini.Aveţi grijă să nu exageraţi.
foto foto corn3
Se face o bilă,se înveleşte în folie şi se dă la rece pentru 30 minute.
foto corn4
Se taie aluatul în două(pentru a fi mai uşor de lucrat).Dintr-o jumătate se întinde o foaie de 4 mm grosime.(cealaltă se păstreză la rece).Se taie pătrăţele cu latura de 8-9 cm. Se pune umplutura eu am folosit vişine din borcan
foto corn5'
U...ЕщёIngrediente:
125 gr de untură de porc rece;
4 gălbenuşuri;
1 praf de sare;
1 lingură esenţă de vanilie;
100 ml iaurt(smîntînă mai acră);
280 gr făină;
200 gr zahăr pudră vanilat;
făină pentru presărat masa de lucru;
vişine,dulceaţă pentru umplutură.
Descriere:
Nişte prăjiturele delicioase care se topesc în gură...
foto corn1
Se pun într-un vas untura,praful de sare,gălbenuşurile şi iaurtul.Se adaugă esenţa de vanilie.Se amestecă bine,dar fără a exagera- untura nu trebuie să se topească.
foto corn2
Se adaugă faina.Se amestecă repejor pînă se obţine un aluat ce se desprinde de mîini.Aveţi grijă să nu exageraţi.
foto foto corn3
Se face o bilă,se înveleşte în folie şi se dă la rece pentru 30 minute.
foto corn4
Se taie aluatul în două(pentru a fi mai uşor de lucrat).Dintr-o jumătate se întinde o foaie de 4 mm grosime.(cealaltă se păstreză la rece).Se taie pătrăţele cu latura de 8-9 cm. Se pune umplutura eu am folosit vişine din borcan
foto corn5'
Un colţ al pătrăţelei se uneşte cu opusul.
foto corn6
Apoi se rulează foto cornuleţul.
foto corn7
Se aşează în tava neunsă.
foto corn8
Se coc în cuptorul preîncălzit la 190 grade vreo 15+20 minute,pînă se rumenesc.
P.S. Cel mai bine e să le puneţi pe raftul de mijloc dacă vă permite rola.A mea nu are de mijloc şi capetele "s-au bronzat" un pic.
foto corn9
Se dau,fierbinţi,prin zahărul pudră.
foto corn10
Se lasă să se răcească şi se servesc cu mare poftă şi dragoste celor dragi.