Знадобиться:
тісто:
- 250 мл теплої кип'яченої води
- щіпка солі
- пакетик дріжджів (11 г)
- 1/2 ст. цукру
- ~450-500 г борошна
- 4-5 ст. л. раст. масла
начинка:
- 3-4 ст. л. цукру
- ч. л. ванільного цукру
- ~40 г кориці
- 50 г волоських горіхів
- раст. масло
Спосіб приготування:
1. Воду змішати з дріжджами, цукром, сіллю, ст. л. раст. масла та близько 2/3 скл. борошна. Збити віночком. Повинна вийти маса, концистенции сметани.
2. Додати 3 ст. л. раст. масла, знову збити до однорідності.
3. Додати просіяне борошно (скільки візьме тісто - близько 2-2,5 склянок) і замісити нелипким тісто.
4. Металеву каструлю/миску змастити раст. маслом, перекласти в неї тісто, накрити рушником і залишити втепле на 2 години. Я, як завжди, поставила на плиту у включеної конфорки.
5. Після закінчення часу перекласти тісто на посипану борошном поверхню і обім'яти, присипаючи борошном.
6. Розкачати тісто в прямокутний пласт, розміру приблизно 45х30 см.
7. Змастити рослинним маслом, присипати заздалегідь змішаної корицею з цукром і рубаним волоськими горіхами.
8. Згорнути тісто в тугий рулет.
9. Зробити розріз по центру, а з одного боку залишити рулет недоторканим сантиметрів на 5.
10. Половинки згорнути в косу, злегка вивертаючи корицею назовні.
11. Потім косу згорнути в кільце.
12. Найважче - перекласти кільце на деко (застелений пекарської папером). Я використовувала ось таке дно рознімної форми, присипаний борошном.
Примітка: при перенесенні кільця, його потрібно трохи "стягти". Тобто, зменшити в діаметрі з допомогою стиснення. Це можна побачити, срванив фото кільця на столі і вже на пергаменті.
13. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при 160-180°C не довше 35-40 хвилин.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев