Такі стереотипи ми вже давно для себе переламали і вже тривалий час успішно вирощуємо ці овочі ще й восени.Дивного в цьому нічого немає, адже основні вимоги, які виставляє, наприклад, редиска є прохолода, хороша освітленість, волога, короткий світловий день і просторові рамки. Останнє вже залежить виключно від нас, а щодо іншого, то вересень знову дарує нам чудову перспективу успішно виростити редиску: жаркі дні змінюються на досить прохолодні ночі, забезпечуючи найоптимальніший середньодобовий температурний діапазон. До речі, редисці сильної прохолоди якраз і не треба. Хоча вона може проростати навіть при плюс 2-3 0С і витримувати приморозки до мінус 5-6 0С, її коренеплоди найшвидше ростуть та найкраще вдаються коли температура знаходиться в межах 16-18 0С. Неодноразово було помічено, що редиска, посіяна рано навесні днів на 10-ть довше розвивалась і давала скромніший результат, ніж висіяна після 20-х чисел квітня коли встановлюється помірно-тепла погода. Звичайно, що у березневих посівів свої значні переваги, адже перший врожай найбільше очікуєш і так приємно вже на початку травня зібрати пучок хрумкої, соковитої редисочки. Але повертаємось до осінньої редиски: довгий темний період – тільки повернуло з обіду, а вже сонце поспішає за обрій. Ще одне, вдосталь вологи – туди-сюди і дивись пройшов рясний осінній дощик. Редиска за таких умов виходить на раз-два і готово. Як цим не скористатись, в жовтні такого не буде, тоді вже занадто холодно і темно, а тому про врожай цієї культури навіть не мрій. До того ж, після збору картоплі маємо вдосталь вільних і добряче зворушених, скоріше можна сказати, що перекопаних, грядок.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев