ՄԱԾՈՒՆՈՎ ԳԱԹԱՅԻ... բաղադրատոմսերը բազմազան են..
Այս անգամ պատրաստել եմ այս բաղադրատոմսով...
Մածուն- 1 բաժակ
Ձու -2 հատ
Կարագ -250 գրամ
Սոդա- 1թեյի գդալ
Վանիլին-
Աղ- մի պտղունց..
. Ալյուր այնքան, որ ստացվի ձեռքերին չկպչող խմոր...
/մոտավորապես +-3-3,5 բաժակ/
Թասի մեջ լցնում ենք փափկեցրած կարագը և հարում ձվի հետ.....Սոդան լցում ենք մածունի մեջ ու խառնում... Որից հետո ավելացնում ենք թասի մասսային... ավելացնում ենք նաև աղն ու վանիլինը. ...Խառնում... հետո քիչ-քիչ խառնելով ավելացնում ենք նաև ալյուրը ու հունցում խմորը..
Պատրաստի խմորը բաժանում ենք երկու կամ երեք մասի ու թողնում, որ խմորը հանգստանա,,,Ծածկում ենք որ չչորանա,,,
Այդ ընթացքում պատրաստում ենք խորիզը...
1բաժակ-ալյուր
1- բաժակ շաքարավազ /եթե սիրում եք քաղցր +0,5բաժակ /
3-լիքը ճաշի գդալ յուղ,
Կես թեյի գդալ վանիլին...
Հարում ենք յուղն ու շաքարավազը, ավելացնում ալյուրն ու վանիլինը և ձեռքի ափերով տրորում մասսան այնպես,որ դառնան գնդիկներ ......
Հանգստացած խմորի գունդը գրտնակում ենք բարակ, թեթև ալյուր ցանած սեղանին,,,որից հետո գրտնակած խմորի վրա վրձնով քսում ենք ձվի սպիտակուցը,և բարակ շերտով լցնում պատրաստի խորիզի կեսը տարածում ամբողջ մակերեսով....ու սկսում ենք փաթաթել ռուլետի նման...վրայից քսում ենք ձվի դեղնուցը, պատառաքաղով գծեր անում և դնում թխվելու,,
Թխել եմ էլեկտրական ջեռոցում...150%C-ի տակ...մինչև հավասարապես կարմրելը: Թեթև հովանալուց հետո,,դասավորել եմ կափարիչով կաթսայի մեջ:
Դեռ տաք էին ու մեր տան անդամները սկսեցին օքսիդացնել..😀
Նախատեցի, որ տաք-տաք չի կարելի ուտել... բայց դե ինչ կարող եմ անել..😌😒.շատ են սիրում ու ես հաճախ եմ թխում....
Դուք էլ թխեք սիրելիներ...
Ու բարի ախորժակ👍👌💁♀️
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 1