ՄԵՐ ԱՄԵՆԱՀԱՄՈՎ ՀԱՅԿԱԿԱՆ ՄԱԾՈՒՆՈՎ ԳԱԹԱՆ...
ԹԽՈՒՄ ԵՄ, ԵՐԲ ՄԵՐ ՏԱՆ ԱՆԴԱՄՆԵՐԻ ՍԻՐՏԸ ԱՅՍ ԳԱԹԱԻՑ Է ՈՒԶՈՒՄ
Մածուն- 1 բաժակ
Կարագ -250 գրամ
Ձու- 1 հատ
Սոդա- 1 թեյի գդալ
Վանիլին-
Աղ- մի պտղունց..
Ալյուր այնքան, որ ստացվի ձեռքերին չկպչող խմոր.../մոտ 2-3 բաժակ+-/
Թասի մեջ լցնում ենք կարագը և հարում ձվի հետ.....Սոդան լցում ենք մածունի մեջ ու խառնում... Որից հետո ավելացնում ենք թասի մասսային... ավելացնում ենք նաև աղն ու վանիլինը. ...Խառնում... հետո քիչ-քիչ խառնելով ավելացնում ենք նաև մաղած ալյուրն ու հունցում խմորը..
Պատրաստի խմորը բաժանում ենք երկու մասի ու թողնում, որ խմորը հանգստանա,,,Ծածկում ենք որ չչորանա,,,
ԽՈՐԻԶԻ ՀԱՄԱՐ ...
1,5 բաժակ-ալյուր
1- բաժակ շաքարավազ/եթե սիրում եք քաղցր +0,5բաժակ /
3-լիքը ճաշի գդալ յուղ,
Կես թեյի գդալ վանիլին...
Ձեռքի ափերով իրար հետ տրորել յուղն ու շաքարավազը, ավելացնել ալյուրն ու վանիլինը և նորից տրորել մասսան ,մինչև դառնա գնդիկների նման մասսա ...
Հանգստացած խմորի գունդը գրտնակում ենք բարակ շերտով, թեթև ալյուր ցանած սեղանին,,,որից հետո գրտնակած խմորի վրա վրձնով քսում ենք ձվի սպիտակուցը և բարակ շերտով լցնում պատրաստի խորիզի կեսը ամբողջ մակերեսին,,,ու փաթաթում ենք ռուլետի նման...կտրում և վրան քսում հարած ձվի դեղնուցը, պատառաքաղով նախշեր անում և դնում թխվելու,,,
Թխել մինչև հավասարապես կարմրելը....
ԲԱՐԻ ԱԽՈՐԺԱԿ
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Комментарии 1